Cykelkampanjen jubilerar och bjuder även in gående

13 maj 2013

"Hela Mora Cyklar" firar 10-årsjubileum och det gör man med extra fina priser. Men man bjuder också in de som vill promenera och har därför ändrat namn till "Hela Mora Cyklar & Går". Med den lilla förändringen når man en ny målgrupp, som dessutom kan kan antas vara talrik. Både att cykla och gå är miljövänligt och ger nyttig vardagsmotion, just det som är själva poängen med kampanjen.

Den första omgången pågår 6 maj - 9 juni och som vanligt gäller det att fylla i sitt deltagarkort för varje gång man cyklar eller går. Under femveckorsperioden ska minst 20 dagar med cykel och/eller gång ingå, men dessutom måste man numera - av juridiska skäl - besvara en tävlingsfråga för att ha chans att vinna något av de ca 50 priser som lottas ut. Faktum är att man kan delta två gånger i "Hela Mora Cyklar & Går", för det blir också en höstkampanj 19 augusti - 22 september med exakt samma regler och efter den blir det prisutdelning. Förutom på åtta ställen i centralorten finns deltagarkort på biblioteksfilialerna Våmhus, Venjan och Sollerön. Så alla som vill kan vara med, oavsett var i kommunen man bor.

hmcg-2013 Visa större bild
Cykla & Gå manar arrangörskvartetten Christina Bröms, Margareta Karlberg, Inger Skoglund-Hassis och Eva Larsson

Den som vill åka cykel i Mora har det väl förspänt. Cykelbanorna är många och fler är på gång. Så här berättar Anders Sisell på tekniska förvaltningen:

- Det senaste året har vi haft fokus på Noret för att göra cyklingen säkrare i och kring handelsområdet. men även trafiken mot skolan har förbättrats och "lösa" delar på Solgärdsvägen mot Noreberg har knutits ihop. Men mer behöver göras på den sidan av bron, bland annat från lasarettet och neråt för att få en koppling mot den lilla rondellen. Från Rödmyren vill vi göra en tunnel under riksvägen, mot handelsområdet, men där måste mark köpas in och det är ännu inte klart. Trafikverket är dock med på noterna, så när markfrågorna lösts kan vi köra igång. Från Tuvan till Kråkberg blir det snart cykelväg i form av en breddning av riksvägen och på Saxnäs ska vi knyta ihop kajenområdet med "fågelvägarna" med hjälp av en gång- och cykelväg nere vid vattnet. På lite sikt hoppas vi också kunna göra en bro över till öarna och anlägga vägar där, för nu är nästan all mark inköpt.

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 13 maj 2013.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Sveriges första symaskinsfabrik startade i Östnor redan 1865? Den gick dock i konkurs tolv år senare på grund av att billigare amerikanska maskiner tog över marknaden.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213