De cyklade och vann högvinsterna

24 oktober 2012

Ulla Gustavar och Frida Petersson tog hem toppvinsterna i 2012 års upplaga av Hela Mora Cyklar.

Sammanlagt efter vår- och höstkampanjen hade 358 startkort lämnats in och det visade sig vid sammanräkningen att deltagarna cyklat 9 400 mil. Alltså ungefär 2 ½ varv runt jorden. Ett 60-tal priser lottades ut och det allra finaste gick till Ulla Gustavar som vann en läckert designad treväxlad Monarkcykel. På den ljusbeiga ramen, sparsamt dekorerad med blommotiv, kunde man läsa "Karin in the Garden" och "In the garden you will find your inner peace".

- Karin är en svensk tjej som bor i USA och hon designar några modeller åt Monark varje år, berättade Ola Ernlund som sponsrat cykeln.

Ulla och Frida
Ulla Gustavar håller sin cykel i ett säkert grepp. Och andrapristagaren Frida Petersson kramar sitt presentkort som ska växlas in till en kryssning vad det lider.

Nu var inte Ulla Gustavar i någon akut behov av en ny cykel, i sin ägo har hon redan en väl fungerande Crescent som snart ska vinterutrusta med dubbdäck. Så vinsten kan hon använda när hon verkligen vill ut och finåka.

- Ja inte är det något fel på cykeln, menade hon, men nu har jag två. Och att cykla är verkligen melodin, inte minst nere på Mora i stället för att ta bilen.

Andrapristagare blev Frida Petersson och hon fick ett presentkort på en kryssning Stockholm-Mariehamn för två personer. En sjötur som hon måste se till att göra senast den 13 december, för så länge räcker erbjudandet.

- Tidigare bodde jag på Hindriksheden och då cyklade till jobbet varje dag, men när jag flyttade in till centrum började jag promenera istället. Så nu blir det bara cykling på fritiden.

Och cykling är naturligtvis det som kampanjen Hela Mora Cyklar ska stimulera till. Cykling är som bekant bra både för hälsan och miljön, ett faktum som allt fler tar till sig.

- Vi har i år sett på startkorten att antalet unga under 15 år ökat påtagligt, berättade Christina Bröms från Hela Mora Cyklar. Det finns säkert olika förklaringar till det, en kan vara att vi får allt fler och bättre cykelbanor.

2012 genomfördes kampanjen för nionde gången och det innebär att det nästa år är 10-årsjubileum.

- Då kommer vi med en verkligt stor nyhet, nämligen att man förutom att cykla också kan gå och därefter fylla i startkort precis som vanligt.

Något som säkert kommer att öka deltagarantalet högst väsentligt.

Se hela prislistan här

 

Sven-Erik Nilsson

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 24 oktober 2012.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213