Eldningsförbud i hela Dalarna

24 maj 2018

För närvarande är det väldigt torrt i skog och mark och högsta brandriskvärde råder. Därför är det just nu eldningsförbud i hela Dalarnas län.

- Just nu ser vi ingen förbättring närmsta veckan, den regionala staben är därför aktiverad för att inventera vilka resurser som finns tillgängliga, berättar räddningschef och presumtiv regional räddningsledare Johan Szymanski.

Flera skogsbränder har inträffat i landet under veckan och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) bedömer att situationen i terrängen påminner om den som rådde då skogsbranden i Västmanland inträffade 2014.

- Vi förbereder oss utifall något inträffar, än så länge är läget lugnt. Att inventera tillgängliga skogsbrandsresurser är ett uppdrag MSB gett samtliga län. Lokalt kommer vi även öka ledningsberedskapen från och med idag, för att kunna hantera eventuella händelser, avslutar Szymanski.

Följ brandriskprognosen här
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 24 maj 2018.

• Johan Szymanski Räddningschef
    Mora Brandkår
    Eldsläckarevägen 9
    792 36 Mora

Visste du att....

... elektriciteten kom till Östnor 1916?