Elmopedturnén gick i mål i Mora

30 maj 2014
elmopedturne
Elmopedturnén är miljöevenemanget som, kilometer efter kilometer, sprider miljöinformation, humor, glädje och kunskaper till alla åldersgrupper. Årets avslutning av turnén blev ett riktigt eldprov.

Elmopedisterna (Pär Holmgren och Staffan Lindberg ) och ett gäng elcyklister tog sig under söndagen från Sälen till Mora i hällande regn. På den översvämmade startplatsen passade Staffan också på att ta ett dopp innan avfärd. I Evertsberg bjöds både elmopeder och folk på energiuppladdning i form av el och mat. Efter ca fem timmars färd nåddes målet i Mora och frusna men engagerade genomförde Pär och Staffan sin klimatshow uppe på Ö&B. Pär berättar om att växthusgaserna fortsätter att öka i atmosfären och vilka effekterna kan bli medan Staffan spinner vidare på temat och roar publiken med sina underfundiga visor. Mora kommuns kommunalråd Anna Hed och Bengt-Åke Rehn tackade för att Mora fick ta del av showen och testade också några av de elcyklar som fanns på plats.

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 30 maj 2014.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... IFK Mora fyllde 100 år 2009?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213