Länsstyrelsen häver eldningsförbudet i Dalarna

13 augusti 2018

Från och med idag den 13 augusti häver Länsstyrelsen Dalarna det länsövergripande eldningsförbudet som legat sedan den 25 juli.

Hävningen görs mot bakgrund över att länets olika räddningstjänsters bedömning att brandrisken i länet nu är på så låga nivåer att förbudet inte längre behövs.

I samband med att förbudet upphävs träder åter Länsstyrelsens föreskrift* 20 FS 2001:28 2001 i kraft. Det betyder att:

• Det är kommunernas räddningstjänst som bedömer nivån på brandrisken i länet.
  • För att ta del av den dagsaktuella brandrisken i Dalarna kan man vända sig till respektive räddningstjänst eller besöka: http://kriswebb.dalarna.se/Sv/brandriskprognoser/Pages/default.aspx
  • Om räddningstjänsten bedömer att brandrisken är på nivå 4 eller högre så är det eldningsförbud.

* En föreskrift är en detaljregel som bestäms av en myndighet inom ett sakområde som myndighet har rätt att reglera.

• Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 13 augusti 2018.

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.