Mora kommun inför SMS-parkering i centrum

24 februari 2017

Parkerade bilar Visa st��rre bild

Från den 27 februari 2017 kan du betala med din mobil när du ställer bilen på kommunala parkeringsplatser i centrala Mora. Mobiltjänsten kommer att prövas till och med den 1 juni 2018.

Under provperioden gäller ordinarie taxor och du kan även betala som vanligt i parkeringsautomaterna. Det nya systemet gäller på parkeringar där Mora kommun redan tar ut en parkeringsavgift, alltså parkeringarna på Fridhemsplan, Moragatan och vid resecentrum.

– Vi förstår att det blir en omställning för många bilister i Mora, men på sikt tror vi att det kommer vara en smidig lösning för alla. I längden blir det dessutom billigare för dig som bilist eftersom att du endast betalar för den faktiska parkeringstiden. Vi går mot en framtid där SMS-parkering kommer att ersätta dagens parkeringsautomater, säger Anders Sisell, gatuingenjör på Mora kommun.

Starta parkering via SMS

Tjänsten heter SMS Park. Skicka ett SMS med zonkod (se SMS Parks skyltar vid parkeringsplatsen), registreringsnummer och personnummer till 0700 40 40 40.

Efter några sekunder får du en bekräftelse via SMS som visar att en parkering har startats. För att avsluta parkeringen skickar du ordet Avsluta till 0700 40 40 40, även då får du en SMS-bekräftelse på att den har avslutats.

Starta parkering via appen

Du kan också starta en parkering via SMS Parks app som går att ladda ner kostnadsfritt via App Store eller Google Play. Väl inne i appen väljer du ditt fordon, zonkod och planerad sluttid. Sedan är du redo att starta din parkering.

Olika betalsätt

Du betalar i efterskott med faktura eller kort. Om du exempelvis parkerar i juni får du en samlad faktura för alla parkeringar nästkommande månad, i början av juli.

Du kan betala via pappersfaktura eller kostnadsfria alternativ som e-postfaktura, SMS-faktura eller kort. I den SMS-bekräftelse du får efter att ha avslutat din första parkering medföljer ett lösenord för att logga in på SMS Parks hemsida. Där kan du välja det betalsätt som passar dig.

Första fakturan som skickas är en pappersfaktura, i denna tillkommer en fakturaavgift om 25 kronor.

Läs mer

SMS Park

Dela med andra
 • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 6 juli 2017.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Efraim Sandén Förvaltare väg/park
  Tekniska förvaltningen
  Fredsgatan 16
  792 80 Mora
  Tel: 0250-262 14
  Växel: 0250-260 00

Visste du att....

... 16 personer dömdes till döden i Mora vid häxprocessen 1669?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213