Mora populär destination i jultid

28 december 2012
Jultåg-2012
Stockholms central, lördagen den 22 december. Foto: Jan-Åke Bosell

Då krävs extratåg för att alla som vill upp till norra Dalarna ska få plats. Lagom till skidsäsongen har dessutom ett ny förbindelse Malmö-Göteborg-Mora-Röjan öppnat för att ta resenärer upp till Härjedalsfjällen.

Nyhetsbrevet Vi Resenärers redaktör åkte tåg Stockholm-Mora innan lördagen innan jul och kunde konstatera att han var i gott sällskap. Extratågets destination ändrades från Falun till Mora, för det var dit de flesta skulle. Så här skriver Jan-Åke Bosell:

Tack SJ för ypperlig service

I lördags satte SJ in ett extratåg på Dalabanan för att förstärka avgången 13.45 från Stockholm. Den var blockerad i bokningssystemet, efter att SJ sålt 700 biljetter till 400 sittplatser.

Extratåget skyltades först Falun men efter en kort stund Mora. Möjligheten att åka utan byte till Siljansbygden mottogs mycket positivt.

Information gavs ombord på det ordinarie tåget och av mycket trevlig SJ-personal på perrongen med extratåget till vänster och ordinarie tåg till höger.
Extratåget bestod av ett nytt snabbtåg, som premiärkördes upp till Mora.

- Det snabbt insatta extratåget och att destinationen minuterna före avgång ändrades från Falun till Mora visade på en överraskande flexibilitet hos SJ. För den SJ-personal som arbetade på perrongen var det självklart att tåget skulle gå till Mora. De flesta resenärerna skulle dit."

Nypremiär på Inlandsbanan

- Det var länge sedan sist men nu rullar äntligen nattågen på den anrika Inlandsbanan. Vi tror att tåget återigen ska komma att spela en betydande roll för turismutvecklingen. Den äldre generationen minns säkert de stora ankomsterna med turister till Sveg, Röjan, Vemdalen och Hede, säger Peter Ekholm, projektledare på Destination Vemdalen i ett pressmeddelande.

Nattågen går Malmö-Göteborg-Mora(lokbvte)-Röjan.

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 28 december 2012.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213