Moras kranvatten godast i Dalarna

7 oktober 2010

Mora vann delfinal om godaste dricksvattnet.

Vi har gott vatten i Mora - och nu ska vi tävla på riksnivå! Efter att ha vunnit delfinalen som arrangerades i Rättvik ska Mora representera Gävle-Dala-området i Stockholm den 17 november. Orsa fick en hedrande tredjeplats. Älvdalen som också har ett erkänt gott vatten deltog inte.

Det är Svenskt Vatten som sedan 1997 arrangerar mästerskapet för att "påminna om att det svenska kranvattnet håller en mycket hög klass" - och smakar gott. Inför riksfinalen hålls elva delfinaler i landet och det mest välsmakande vattnet utses av landets ledande vinprovare och matskribenter.

Moras vatten tappas ur två grusfilterbrunnar vid vattentäkten vid Östnor. För ph-värdets skull tillsätts endast lite kalk och kolsyra, sedan går det ut direkt i ledningsnätet. Motiveringen till segern vid delfinalen var att det är ett "fantastiskt rent och svalkande vatten med klart sportig känsla. Inslag av mineraler och lite frisk dagg. Så ska det smaka!"

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 7 oktober 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... elektriciteten kom till Östnor 1916?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213