Moras nya resecentrum påbörjat

2 oktober 2013
Mora resecentrum Visa större bild
Resecentrum sett från öster. I bortre delen av bilden syns den befintliga stationsbyggnaden med sitt förhöjda tak.

Det är en satsning i 50-miljonersklassen där kommunens del uppgår till knappt hälften av kostnaden. Någon gång under andra halvåret 2014 beräknas allt vara klart, men innan dess kommer området vid järnvägsstationen att vara en arbetsplats med alla problem som det innebär.

Det mest påtagliga är att parkeringsytorna minskat och dessa ytor kommer dessutom att skifta framöver beroende på vilka arbeten som utförs. Hänvisningsskyltar kommer givetvis att finnas, men kort kan sägas att en ny tillfällig parkering anordnas vid infarten till stationsområdet. För långtidsparkering hänvisas till parkeringen vid kajen, närmast Wasastugan och i anslutning till gångpassagen över järnvägen. För aktuell information klicka här.

Eftersom det kan bli brist på parkeringsplatser vid stationen uppmanar vi tågresenärer att om möjligt åka kollektivt eller på annat sätt ta sig dit. Den som ska åka med Tåg i Dalarna kan med fördel använda sig av hållplatsen Morastrand.

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 2 oktober 2013.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213