Nya arbeten förändrar gågatan

19 januari 2018

Den 22 januari startar arbetena på allvar med renoveringen av Kyrkogatan. Fram till sommaren kommer en ny och mer tilltalande gågata att skapas.

Hittills har Moravatten genomfört sina arbeten med vattenledningarna under kyrkogatan. På måndag börjar entreprenören att tina tjälen från H&M och 80 meter norrut. Promenadstråk på 2,5 meter tinas längs husväggarna på varje sida om gatan. Det innebär att det senare ska kunna gå att arbeta ostört i mitten av gatan.

Belysningsstolparna kommer att tas ner och ersättas med en tillfällig belysning i vajrarna där julgransbelysningen har suttit.

Besök gärna vår nya undersida på www.mora.se/gagatan där all information om renoveringen av Kyrkogatan samlas.

• Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Sidan uppdaterad den 19 januari 2018.

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?