Regeringen uppvaktades om flygstoppet till Mora

21 februari 2018

Landshövding Ylva Thörn träffade på onsdagen infrastrukturminister Tomas Eneroth om flygstoppet till Mora från Arlanda. Uppvaktningen skedde tillsammans med representanter från Mora kommun och övriga Dalarna.

Syftet med mötet var att diskutera den uppkomna situationen och möjliga lösningar kring Mora flygplats där flyget upphör från den 1 mars.

En fungerande infrastruktur, där flyget är en av flera komponenter, är en förutsättning för länet. I norra och västra Dalarna är reguljärflyget, med förbindelse till Stockholm för vidare transport ut i Europa, i många fall avgörande för att säkra kompetensförsörjningen samt arbetsmarknads- och näringslivsutvecklingen.

– Vi hade ett bra och konstruktivt samtal med infrastrukturministern och vi kommer nu gemensamt titta på alla möjligheter för att hitta en lösning framåt, säger landshövding Ylva Thörn.

Med på mötet med infrastrukturminister Tomas Eneroth var också Anna Hed (C), kommunstyrelsens ordförande i Mora, Abbe Ronsten (S), ordförande för Region Dalarna, Kristina Svensson (S), Landstinget Dalarnas län tillika ordförande för AB Dalaflyget, Anders Mjöberg, VD för AB Dalaflyget samt Pierre Bengtsson, VD för MAFI i Mora.

• Dela på Google

Sidan uppdaterad den 21 februari 2018.

• Anna Hed (C) Kommunalråd, ordförande Kommunstyrelsen
    Mora kommun
    792 80 Mora
    Växel: 0250-260 00

Visste du att....

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.