SJ inför personliga biljetter

1 september 2009
Inter Citytåg Visa större bild

Med start den 2 september inför SJ personliga biljetter. Då får resenärerna bättre service samtidigt som möjligheterna till spekulativ andrahandshandel stoppas.

– Personliga biljetter gör det lättare för oss att informera resenärerna vid exempelvis förändringar i tidtabellerna och trafikstörningar. Genom att begära resenärsnamn i samband med bokning minskar dessutom möjligheterna till spekulativ andrahandshandel, säger Nina Hornewall, försäljningsdirektör på SJ.

Legitimation på tåget krävs

Sedan lång tid tillbaka har både flyg- och rederibranscherena ett system av personliga biljetter. Nu inför även SJ detta. I ett första steg kommer biljetter med rörliga priser, resor som kan ombokas och resor som inte kan ombokas, att göras personliga. I ett andra steg kommer även övriga biljetter, däribland resor som kan återköpas, att göras personliga. Personliga biljetter innebär att resenärerna skall visa legitimation ombord för att biljetten skall vara giltig.

– Detta är ytterligare ett steg framåt när det gäller att ge bättre service. Personliga biljetter är till nytta för både SJ och dess resenärer, säger Nina Hornewall.

Biljetter som är köpta redan före den 2 september omfattas inte av legitimationskravet. Alla biljetter som är personliga kommer från och med den 2 september att ha texten Personlig biljett för att undvika missförstånd.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 1 september 2009.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... 16 personer dömdes till döden i Mora vid häxprocessen 1669?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213