SJ släpper 100 000 lågprisbiljetter

3 maj 2010

Den 3 maj släpper SJ 100 000 lågprisbiljetter. Biljetterna gäller för resor på samtliga sträckor med både X2000 och InterCitytåg i sommar.

- Det här är vårt största samlade utsläpp av lågprisbiljetter under en tidsbegränsad period. Vi vill ge alla svenskar chansen att prova på att resa med tåg i sommar-Sverige, säger Jan Olson, direktör för SJ Affärsutveckling.

Totalt släpps 100 000 lågprisbiljetter, utöver ordinarie lågpriserbjudanden, som gäller resor mellan den 5 juli och 8 augusti. Det är nästan en tiodubbling jämfört med antal sålda lågprisbiljetter under juli månad förra sommaren. Det fasta priset för lågprisbiljetterna är 95 kronor för resor med InterCitytåg och 175 kronor för resor med X2000. Normalt släpps lågprisbiljetterna tre månader innan avgång. Nu görs biljettsläppet betydligt närmare avresedatumen.

En färsk undersökning gjord bland SJs resenärer visar att en majoritet väljer att stanna hemma i Sverige på semestern i sommar.

- Det är väldigt glädjande och vi tror att möjligheten att åka tåg till ett mycket förmånligt pris kommer att locka många att prova tåget på semestern, säger Jan Olson.

Tågresandet ökar

På senare tid, bland annat på grund av askmolnet från Island, har många nya resenärer provat att åka SJs tåg. SJs intervjuer visar dessutom att många av de tillfälliga resenärerna överraskades av att tåg är bekvämt, miljövänligt, säkert och även ger affärsresenärer goda möjligheten att arbeta ombord.

- Därför räknar vi med att många av dem som nu upptäckt tåget nu väljer att resa med oss även under sommaren. Vi har haft en stadig resandeökning på nära 10 procent årligen de senaste åren. Kampanjen med 100 000 lågprisbiljetter är både en uppskattning till våra trogna resenärer och ett sätt att ge alla andra chansen att prova oss till ett oslagbart pris, säger Jan Olson.

 SJs låprisbiljetter har säljstart måndag den 3 maj och säljs via SJs hemsida  www.sj.se/ fram till den 31 maj.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 3 maj 2010.

Sök på webbplatsen

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213