Ska du åka till fjällen under Vasaloppsveckan?

22 februari 2012

Vasaloppsveckan närmar sig och det innebär mycket trafik på vägarna kring Mora och Sälen under perioden 24 februari till 4 mars. Trafikanter på väg till eller från Dalafjällen, Härjedalen och/eller Jämtlandsfjällen uppmanas att välja alternativa vägar.

Vasaloppets vintervecka – den stora folkfesten, lockar många deltagare och besökare till Dalarna, Mora och Sälen. Vasaloppsveckan börjar fredagen den 24 februari, och under den första helgen är det flera skidlopp med många aktiva och stor publik. Aktiviteterna fortsätter under veckan och avslutas med det klassiska Vasaloppet söndagen den 4 mars.

Trafikverket, Polisen och Vasaloppet har samverkat för att minska störningar i trafiken i det aktuella området. Bland annat genom att föreslå alternativa vägval och se över skyltningen.

Välj en alternativ väg till fjällen

Speciellt under fredag 24 februari och lördag 25 februari är det många människor i rörelse och väldigt mycket trafik på vägarna. Det blir därför långa köer kring Mora.

Du som ska till Sälen, Idre, Vemdalen eller Åre – välj helst en annan resväg, så slipper du fastna i köerna. Vi uppmanar dig särskilt att undvika dessa vägar:
Riksväg 26 Vansbro – Mora
E45 Malung – Mora
Riksväg 70 Rättvik – Mora

Under söndag 4 mars, undvik också:
Riksväg 71     Sälens by – Transtrand (Alternativ väg mellan Transtrand och Sälen är i stället länsväg 1051 på västra sidan om Västerdalälven)
Länsväg 1024   Fiskarheden – Evertsberg
Länsväg 1025   Evertsberg – Oxberg
Länsväg 1033   Lövnäs – Horrmund

Tänk på att det också går att åka tåg, buss eller flyg.


Till alla fjällresenärer, kör försiktigt och ha en trevlig vistelse.

Vasaloppet, Polisen, Trafikverket

På Trafikverket.se hittar du aktuell information om Läget i trafiken, både om tåg- och vägtrafik, vilket väglag som råder och var du hittar rastplatser.
http://www.trafikverket.se/Privat/Resan-och-trafiken/Din-resa/Laget-i-trafiken

Här får du tips på vad du bör tänka på under resan:
http://www.trafikverket.se/Aktuellt/Redaktionella-sidor/Pa-vag-till-fjallen/

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 22 februari 2012.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Sveriges första symaskinsfabrik startade i Östnor redan 1865? Den gick dock i konkurs tolv år senare på grund av att billigare amerikanska maskiner tog över marknaden.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213