"Sommarcykla" - resultat och pristagare

20 augusti 2010

Hela Dalarna Cyklar

Elva varv runt jorden

Omgång 1 av Hela Dalarna Cyklar är nu slut. Kampanjen Sommarcykla lockade 1 485 personer att lämna in sina startkort. Cirka en tredjedel uppger att de inspirerats att cykla mer tack vare kampanjen!

- Vi vet att många fler cyklar och att många bra cykelaktiviteter pågår i Dalarna t ex via Korpen, cykel- och orienteringsklubbar, säger Malin Jonsson på Falu kommun. Det är roligt att jobba med något som blir mer och mer populärt.

Deltagarna har, enligt tillgänglig statistik, tillsammans cyklat 448 891 km vilket motsvarar drygt 11 varv runt jorden. Om alla åkt bil (räknat på Volvo S80) istället för att cykla hade det krävt drygt 39 000 liter bensin och gett utsläpp av över 92 000 kg koldioxid till atmosfären. Cykling är bra för hälsa, miljö och plånbok!

- Extra roligt var den nya möjligheten att lämna startkort via mail, tycker Barbro Sterner på Hedemora kommun. Det gjorde att vi fick en vinnare från Ludvika fast kommunen egentligen inte var med i första omgången.

De tre första priserna gick till:

1. 5 övernattningar, STF Bengt-Olof Söderkvist Avesta
2. 3-rätters middag, Dalecarlia Tage Halvarsson Malung-Sälen
3. 2 teaterbiljetter, Dalateatern Anette Åckerström Falun

Övriga priser var t ex presentkort på Dalatrafik, inträde till Aqua Nova resp. Orsa Grönklitts björnpark och biobiljetter. Pristagarna meddelas företrädesvis med post.

Nu startar Hösttrampa!

En ny omgång, kallad Hösttrampa, drar igång måndag 23 augusti. Under 6 veckor framöver, d v s till 3 oktober, ska man cykla i minst 20 dagar för att vara med i nästa utlottning.

- Alla Dalarnas kommuner är med i omgång 2 i år – helt fantastiskt, tycker Lillan Lundin Stöt på Naturskyddsföreningen Dalarna som är regional samordnare för Hela Dalarna Cyklar.

- Vi ser cykelkampanjen som en del i ett större arbete för att främja cyklingen i Dalarna. Vi vill få fler regionala och kommunala aktörer att se seriöst på cykling som ett sätt att transportera sig. Viktiga satsningar är betydligt större investeringar i t ex cykelbanor, inte minst över kommun- och länsgränser, och arbete för beteendeförändringar. Vi vill också gärna se en satsning på cykelturism i Dalarna, avslutar Lillian.

Trafikverket ger ekonomiskt stöd till kampanjen Hela Dalarna Cyklar.

Lista med vinnarna i omgång 1, Sommarcykla

Sommarcykla Moradragningen

Statistik Sommarcykla

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 20 augusti 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213