Vasaloppet lanserar samåkningstjänst

23 december 2009
Vasaloppet

Vasaloppets Vintervecka 2010 erbjuder ett nytt, billigt och miljövänligt resealternativ. Genom att introducera samåkningstjänsten Samtrip kan deltagare och besökare enkelt och miljövänligt samåka till loppen.

– Med Vasaloppet Samtrip erbjuder vi våra deltagare ett nytt resealternativ till oss. Genom att samåka blir resan billig och miljövänlig. Vi vet att 76 % av deltagarna tar bilen till vinterveckan. Kan vi få så många som möjligt att samåka blir det inte bara billigare för deltagaren utan också färre bilar och därmed mindre miljöpåverkan. Dessutom har man ju chansen att få lära känna nya skidvänner, säger Per Strid, informationschef på Vasaloppet.

På Vasaloppet Samtrip annonserar du om önskad resväg och hur mycket du är villig att betala för att få åka med en förare. Har du bil annonserar du i stället om antal lediga platser och kostnaden för att boka en plats. Samtrip har infört ett nytt system där kontaktuppgifter lämnas först när både förare och passagerare accepterat varandra som resekamrater.

– Genom vårt sätt att lämna ut kontaktuppgifter blir det tryggt och enkelt att annonsera om sin kommande resa. Samåkning är en global trend som ännu inte nått Sverige. Det betyder väldigt mycket för miljön och samåkningen att Vasaloppet nu erbjuder och sprider information om resealternativet, säger Erik Jonsson, grundare av Samtrip Solutions.

Så i tider av klimatmöten finns nu ett nytt sätt för alla som skall till Vasaloppsveckan att bidra till en hållbar miljö.

 

Länk till samåkningstjänsten:   http://www.vasaloppet.samtrip.se/account

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 23 december 2009.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213