April månads näringslivsfrukost

5 april 2018

Ange alt-text här.
Frukostmötet samlade ett 80-tal företagsamma människor. Det minglades och stämningen var hög. Dagens sponsor var Boggs Automation som bjöd på frukosten.

Programmet bestod av olika information;

Michael Rocking berättade att han och kollegan Christer Persson startat Scandiavian College som har planer på att starta en friskola i Mora på högstadienivå. En ansökan är inskickad till Skolinspektionen och godkänns den blir det start 2019.

Peder Carlsson berättade om ett filmprojekt. Han vill göra en dokumentär om Anders Zorn och söker sponsorer.

Caroline Smitmanis-Smids berättade om den nya organisationen Regionstad Mora, som kommer att bli en samlingsorganisation för alla goda krafter i utvecklingen av Mora.

Energieffektivisering och olika former av ekonomiskt stöd man kan söka var något som Nils-Erik Eklund, energirådgivare berättade om. Honom når man via Mora Orsa Miljökontor.

Från kommunen berättade man även om läget på Kyrkogatan, presenterade den nya kommun loggan och om Industrinatten – en aktivitet för elever i årskurs 8:a och årskurs 2 på teknik- och naturprogrammet på gymnasiet.

Mötet avslutades med 1-minutare från Snowrider, miljökontoret, Mora Köpstad och Class Gym samt utdelning av två gesällbrev till en frisör och en snickare.

Sidan uppdaterad den 6 april 2018.

Visste du att....

... Mora IK fyllde 75 år 2010?