Årets företagare och köpman 2015

15 mars 2016

Årets företagare och årets köpman 2015 har utsetts. 

Årets Företagare i Mora blev Ingemar Dahlström, Mora CNC. 

Motivering: "Årets Företagare i Mora har målmedvetet byggt upp flera verksamhetsinriktningar där man med flexibel & modern maskinpark möter kundernas behov kring legotillverkning av så väl maskindelar som avancerade verktygskomponenter.

Företagets verksamhet bygger på en övergripande och gedigen kunskap kring bearbetning av stål, härdat stål, aluminium samt gjut & smidesgods.
Man har under kort tid investerat i flera nya 4 & 5axliga CNC-maskiner med tillhörande robotautomation. 

De senaste två åren har bolagets nettoomsättning mångdubblats!”

Läs mer om årets företagare .

 

Årets köpman blev ICA Supermarket Mora.

Motivering: "Bröderna Syrén har tillsammans med sina medarbetare visat en ny generations sätt att driva verksamheten vidare med nytänk och framåtanda och är en inspiratör för handeln i centrum. Med en personlig känsla och stil har man skapat Moras egen Ica-Stigaffär där både stamkunder och besökare trivs.

ICA Supermarket i Mora har också tagit plats digitalt och utvecklat servicen både i butik och via nätet. Den lokala förankringen genomsyrar butiken både i utbud av lokalproducerade livsmedel och genom samverkan med lokala aktörer".

Läs mer om årets köpmän

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 24 mars 2016.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Sveriges första symaskinsfabrik startade i Östnor redan 1865? Den gick dock i konkurs tolv år senare på grund av att billigare amerikanska maskiner tog över marknaden.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213