Dags för företagsbesök

15 november 2016

studiebesök

Nu startar vi arbetet med att besöka ett antal företag i Mora kommun för att ta reda på vad vi som kommun kan göra för att underlätta att driva företag här.

Arbetet är en aktivitet som på sikt ska leda till ett bättre företagsklimat i Mora kommun. 101 företag ska besökas, och det är viktiga besök, för vi behöver näringslivets synpunkter på vad vi som kommun kan göra för att underlätta att driva företag här. Svaren från företagen ska bli basen i en handlingsplan och vår målsättning är förstås att vi ska klättra på Svenskt Näringslivs ranking över kommunernas företagsklimat.

Utvecklingsenheten är de som huvudsakligen kommer att göra besöken.

Andra aktiviteter
Kommunen har under hösten även påbörjat andra aktiviteter som på sikt ska leda till ett bättre företagsklimat. Sedan tidigare finns Forum Mora som erbjuder företagare en kontaktperson som hjälper till med att samordna möten och kontakter inom kommunen. Inom projektet Nya Forum Mora arbetar vi just nu med att se över taxor och avgifter och förbättra kommunens service till företagare. Dessutom har ett arbete startats för att hitta former som ska ge en bättre tidig dialog med företag inför upphandlingar.

Undersökningen om företagsklimatet
Svenskt näringsliv genomför varje år sin undersökning om företagsklimatet i Sveriges kommuner. I år har Mora tråkigt nog tappat i rankingen jämfört med förra året. Det är vi inte alls nöjda med.

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 16 november 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att....

......Knausberget (787 m) är kommunens högsta punkt. Berget ligger väster om Ulvsjön, i den nordligaste delen av Mora kommun.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213