Moras bästa UF-Företag 2017

2 februari 2017

Det tre bästa UF-företagen i Mora 2017 Visa större bild
Till vänster tredjepristagarna ChainGe UF, i mitten ettan Green Selection UF och till höger tvåan ThinkLocal UF
Under torsdagsmorgonens näringslivsfrukost presenterades resultatet i tävlingen Moras bästa UF-företag. En jury har bedömt UF-företagen utifrån fyra kriterier; Delårsrapport, företagspresentation, intervju inför jury och utställning.

Ett UF-företag består vanligtvis av 3-5 medlemmar och drivs inom ett eller flera ämnen eller kurser på alla gymnasieprogram. Under ett läsår startar man ett företag, driver det för att sedan lägga ner det innan läsåret avslutats. På det året har man möjlighet att delta i olika tävlingsmoment och ett av dem är Årets UF-företag.
Från Mora gymnasium har 12 företag deltagit i tävlingen. De har skrivit en delårsrapport, presenterat sitt företag inför publik, intervjuats och haft en utställning. Alla momenten har bedömts av en jury bestående av Christiane Djäken och Thomas Nielsen från Företagarna, Ulla Karlsson, Mora kommun, Christina Olsson, Swedbank, Peo Sjöberg, IUC samt Annie Berg och Maja Nilsson som var med och drev förra årets vinnarföretag WaterWell UF.

Årets vinnare blev Green Selection UF, ägare: Philip Niva och Nils Pettersson, företaget driver en webbshop där de säljer begagnade märkeskläder. 
Juryns motiveringen lyder:
"Green Selection UF har visat att hållbarhet och kundrelationer är viktiga delar i företaget. De har mycket god insikt i företagandets villkor. De är medvetna om att det krävs stora arbetsinsatser och att planering är en viktig del i detta. De har en produkt som ligger i tiden och att använda den på ett sätt där fler får kan få nytta av den visar på kreativitet som är viktig i företagandet.
Green Selection UF visar styrka och framåtanda. Att hårt arbete, säljmedvetenhet och en mycket bra presentation gör att det är det här företaget som vi utser till Moras Bästa UF-företag 2017."

Årets tvåa blev ThinkLokal UF som ordnar eventkvällar för Moras klädbutiker. Ettan och tvåan går vidare till regionfinalen i Falun i slutet av mars. Tredje pris gick till ChainGe UF, som säljer ett silversmycke speciellt framtaget för dem. De tilldelas ett wildcard av juryn, det innebär att de jämförs med övriga UF-företag i länet som fått ett wildcard. Juryn delade ut ytterligare två wildcards, FruitUp UF och Kavelkullorna UF får därigenom även de möjlighet att bedömas mot övriga dala-företag. Vi önskar alla ungdomarna lycka till och hoppas att Mora gymnasium får med fler företag i regionfinalen än de två säkra platserna.

Dela med andra
  • Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 2 februari 2017.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första postkontoret etablerades vid nuvarande Vasaloppsmålet 1831?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213