Näringslivsfrukost - december

7 december 2018

Årets sista näringslivfrukost hade många deltagare och medelåldern var ovanligt låg. Vi bjöds på mycket information om allt från ångfartyg till aktiviteter på Gesundaberget. Presentationerna livesändes också på Facebooksidan Näringsliv Mora och finns att titta på där.

Medelåldern på årets sista näringslivsfrukost blev betydligt lägre än vanligt eftersom Mora Gymnasium deltog med både lärare och elever. Vi fick veta hur man jobbar med Ung Företagsamhet på gymnasieskolan. Det är i år ca 100 elever som startar ett UF-företag. Inom ett år ska de göra alla delar som ingår i företagande och man gör det på riktigt. Året avslutas med att man lägger ner företaget men det är inte ovanligt att företagsidéerna lever vidare.

Dagens sponsor var PWC som berättade om alla de tjänster man erbjuder. De passade också på att marknadsföra sig som arbetsgivare med tanke på alla gymnasieelever som var närvarande.

Vi fick också presentationer av:
• Hotell Fridhemsplan som går bra och har expansionsplaner
• Europas äldsta ångfartyg som normalt finns i Venjanssjön men just nu står på varv och söker sponsring för att få båten klar
• Mora Gymnasium
• Morakontraktet, ett projekt för att öka samverkan mellan skola och näringsliv
• Aktuella upphandlingar från kommunen
• Ung dalakraft
• Ska vi starta podd UF, en podd om feminism och där du kan vara med och höras
• Bröderna Park AB, som jobbar med ljud och ljus samt legotillverkning av plastdetaljer
• Kjell Jansson art som har ateljé i Kråkberg och har öppet hus på söndag
• Gesundaberget som lägger snö nu och öppnar den 22 december
• Mora Parken Bowling som bjöd på bowling efter frukostmötet.

Nästa möte är den 10 januari på Mora Parken.

• Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 7 december 2018.

Visste du att....

... att Anders Ström 1931 var förste Morabo att vinna Vasaloppet?