Näringslivsfrukost på Sollerön

8 juni 2018

Ange alt-text här.
Frukostmötet på Stoltgården på Sollerön idag samlade ett trettiotal personer.

Under höst och vår arrangerar Mora kommun näringslivsfrukostar på Mora Parken första torsdagen i varje månad förutom under juni, juli och augusti. För att även nå våra företagare ute i byarna kommer även näringslivsfrukostar att arrangeras i några av dem. Här följer en sammanfattning från dagens näringslivsfrukost på Sollerön.

Vi fick höra hur Stoltgården startade som seniorboende på 80-talet av en stiftelse och än i dag drivs av föreningen. Mycket trevlig miljö med fina lägenheter, växthus, restaurang och gemensamhetsytor.
De tre företagspresentationerna Kopen, Hannas Hundtrim och Snickars brukshästar gjorde det tydligt för oss att det finns gott om företagsamhet på ön.
Vi fick också tillfälle att höra om och diskutera framtiden med Regionstad Mora och Kommunalrådet Anna Hed. Det handlade mycket om hur vi får fler Morabor genom planeringen av bostäder och att visa upp hur bra vi har det #moralivet. Britt-Liz Jönsson bjöd in oss till revy och miljökontoret till en mässa för fastighetsägare med enskilda avlopp i Mora och Orsa kommuner.

Tack för att vi fick komma till Sollerön och tack Stoltgården för en fantastisk frukost!

• Dela på Google

Sidan uppdaterad den 8 juni 2018.

• Karin Eriksson Näringslivsutvecklare
    Utvecklingsenheten
    Mora kommun
    792 80 Mora

Visste du att....

......Knausberget (787 m) är kommunens högsta punkt. Berget ligger väster om Ulvsjön, i den nordligaste delen av Mora kommun.