November månads näringslivsfrukost

2 november 2017
Balkar till elväg
Leverensklara balkar från Frost Production i Östnor till den 2 km långa teststräckan mellan Post Nords terminal i Rosersberg och Arlanda

Trots att det är höstlov så var det runt 75 personer som deltog i månadens näringslivsfrukost på Mora Parken. Den här morgonen var det Skandia som bjöd på frukosten och de uppmanade deltagarna att tänka längre och berättade om Hälsokedjan som ingår för de som tecknar en sjukförsäkring i Skandia.

Mora Högskolecentrum puffade för att det finns många studenter i Mora med en mängd inriktningar som gärna gör sitt ex-jobb på företag i Mora.
Examensarbete VT 18: Byggingenjör 2st, Biolog 1, Ekonomer 4, Energiingenjör 1, Energitekniker 1, Jurist 1, Personalvetare 4, Samhällsvetare 1, Skog och Träteknik ingenjör 1, Sport Management 1

Är du intresserad av att ta in en ex-jobbare kontakta Mora Högskolecentrum

Johan Frost från Frost Production påminde oss om industrins historia i Mora och framför allt i Östnor. Sedan tog Johan oss med in i framtiden genom att berätta om ett projekt de jobbar med nu, balkar till en teststräcka med elväg mellan Rosersberg och Arlanda – tänk bilbana så kan du föreställa dig hur det ser ut. Johan vill lyfta fram att det är ett projekt som de aldrig rott iland utan att samarbeta med andra Moraföretag, det finns många företag i Mora med stor kompetens. Johan avslutade med en teaser som handlade om snö och Vasaloppet, det låter spännande och vi får säkert anledning att be Johan komma tillbaka och berätta om det projektet lite längre fram.

Under punkten På gång i Mora berättade Therese Nielsen från Mora Rotaryklubb om projektet Glädja barn i Mora, där de tillsammans med Mora Köpstad och Diakonin genomför en julklappsinsamling till barn i Mora. Micko Holback och Roger Jonsson berättade om KAIS Moras verksamhet och Sarah Larsson informerade om Mora Parkens 40-årsjubileum och programmet som blir i november

Dagens information från Mora kommun bestod i att kommundirektör Peter Karlsson berättade om kommunplanen där nästa års budget visar på ett överskott på 30 miljoner vi fick också veta att det förs diskussioner med externa finansiärer för ett eventuellt arenabygge.
Ulla Karlsson från näringslivskontoret informerade om Mora kommuns variant på En Dörr in – Forum Mora, här kan du läsa mer om Forum Mora.

Avslutningsvis informerade ordföranden för Företagarna i Mora, Thomas Nielsen, om deras verksamhet.

Vi tackar alla deltagare för ett intressant och givande frukostmöte och ett extra tack till Skandia som stod för frukosten.

Nästa näringslivsfrukost är den 7 december, när programmet är klart hittar du det på den här länken. 

Elväg, test
Så här ser elvägen ut när balkarna kommit på plats. Bilder från Frost Production.

 

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 2 november 2017.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... gravfältet på Sollerön grävdes ut 1928?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213