Nu är Morakontraktets projektledare på plats

22 november 2018
Ange alt-text här.

Morakontraktet är ett samverkansprojekt mellan skola och näringsliv finansierat av externa projektmedel. Projektet har nu startar upp då en projektledare nu är på plats för det här viktiga kompetensförsörjningsprojektet i Mora kommun.

Morakontraktet handlar om att utveckla samverkan mellan skola och näringsliv genom att elever får mer kunskap och intresse för företagen och de yrken som finns i Mora. Målet är att engagera näringsliv och skola mer för att göra skillnad för unga som skall göra framtida yrkesval och hitta ett bra arbete. Detta skall på sikt leda till bättre kompetensförsörjning och matchning på arbetsmarknaden i Mora. Projektet följer i ett första steg den näringslivsstrategi som Mora kommun har tagit fram. I ett nästa steg kommer även offentliga yrken inom till exempel vård och omsorg bli en del av Morakontraktet.

Projektledare Morakontraktet

Ange alt-text här.

Anders Sandberg från Tällberg, som nu bor i Mora sen hösten 2017, kommer närmast från näringslivet där han drivit eget företag i besöksnäringen i 20 år. Anders har under sina år som företagare engagerat sig i många olika näringslivsnätverk och jobbat med kompetensfrågor och utveckling av besöksnäringen. Anders är nu projektanställd på Mora kommun där tjänsten är finansierad av externa projektpengar på ett år för att driva Morakontraktets uppstart.

Kartläggning av behov
Just nu pågår kartläggning och möten med alla intressenter för både skola och näringsliv för att identifiera gemensamma behov och utveckla samverkan. Redan idag finns många bra exempel på aktiviteter mellan skolan och näringslivet men det finns ett stort behov av mer samordning och fler aktiviteter.

Aktiviteter viktiga i samverkan
Morakontraktet kommer tillsammans med skolan och näringslivet planera fler återkommande aktiviteter där elever gör fler studiebesök och projektarbeten för att lära sig mer om yrken och företagen i Mora. Ett exempel på en årlig återkommande aktivitet är en yrkesmässa där företag och skola samverkar för att elever skall få mer kunskap om företagen och de yrken som finns i Mora.

Har ni frågor eller funderingar på Morakontraktet så kontakta gärna projektledare Anders Sandberg på This is a mailto link eller på telefon 0250-26112.

"Skola idag. Arbetsliv imorgon."

• Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Sidan uppdaterad den 22 november 2018.

• Anders Sandberg Projektledare Morakontraktet
    Utvecklingsenheten
    Mora kommun
    792 80 Mora

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.