Samarbete ger ny laddstolpe

15 december 2016
Laddstolpe för elbilar Visa större bild
Nu finns det en laddstolpe för elbilar utanför Tourist center

Tack vare ett samarbete mellan flera aktörer finns det nu en ny laddstolpe för elbilar i Mora centrum. Tillsammans med Siljan Turism, Dalakraft, och Nils Skoglund AB har Mora kommun deltagit i ett projekt för att sätta upp en laddstolpe för elbilar utanför Tourist Center i Mora.

Initiativet kom från Siljan Turism, som driver Moras Tourist Center på uppdrag av Mora kommun. Siljan Turism strävar mot att Siljan ska bli en hållbar destination och ser projektet kring laddstolpen som en del i det arbetet. De olika intressena i projektet har sammanfallit väl, Dalakraft har laddstolpen, Nils Skoglund AB har fastigheten, Mora kommun har torget och Siljan Turism lockar besökare till Mora.  Nu är stolpen på plats och kommer inom kort vara tillgänglig för laddning av elbilar.

- Registreringen av elbilar ökar i Sverige och det är såklart mycket positivt. Utbyggnaden av infrastrukturen för laddning måste hänga med, och det här är en del av utbygganden i Mora. Våra besökare reser mest hit med bil, och andelen elbilar ökar, så jag är glad att vi kan erbjuda laddning vid Moras Tourist Center, säger Niclas Larsson som är näringslivsutvecklare på Mora kommun. Laddaren beräknas vara i funktion innan jul.

Dela med andra
 • Dela på LinkedIn
 • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 12 december 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Niclas Larsson Näringslivsutvecklare
  Utvecklingsenheten
  Mora kommun
  792 80 Mora
  Tel: 0250-261 01

Visste du att....

... den första skolundervisningen i Mora påbörjades 1643?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213