Oktober månads näringslivsfrukost

5 oktober 2017

Näringslivsfrukost oktober
Ett 70-tal personer hade mött upp till oktobers frukostmöte. Dagens sponsor var ALMI företagspartner.
Anna Hanspers berättade om verksamheten och hur ALMI genom sina olika program kan lotsa företag på deras utvecklingsresa. Både nya företag och etablerade företag visar sig ha god nytta av att på ett systematiskt vis jobba stegvis mot lönsamhet genom deras arbetsmetoder.
ALMI ordnar också olika kunskaps och inspirationsseminarier. Härnäst är 12 oktober. I samarbete med F7 arrangerar man en bussresa till Borlänge för att lyssna på Sodexos vd Azita Shariati.

Vi fick en påminnelse om nödvändigheten att ställa om till en grön livsstil av Paul Eriksson som tillsammans med Håkan Sundkvist och Mica Hoental driver företaget Next Green. Next Green vill bidra till en grön omställning genom sin affärsidé laddningsstolpar för elbilar. Man fokuserar på hemladdning och laddning där bilen står en lite längre stund.

Kerstin Lingqvist och Niclas Larsson från Mora kommun berättade om den handelsutredning som Tyréns gjort åt kommunen. Utredningen visar styrkor och svagheter i handelsutvecklingen och ska vara en hjälp i det framtida arbetet.

Caroline Smitmanis-Smids hade goda nyheter vad gäller Moras ranking i företagsklimat. Mora har klättrat till 79:e plats! Bra jobbat alla! Nu gäller det att vi jobbar på i rätt riktning för att försvara vår position och förhoppningsvis även förbättra den.

Anna Jonsson från Mora kommun berättade om en föreläsning som går på Mora Folkhögskola den 12 oktober. Den riktar sig till näringslivet och framförallt hotellverksamheter och ska ge dem en insikt i hur man upptäcker prostitution och människohandel samt framför allt vad man ska göra när man misstänker att man har kommit i kontakt med dessa företeelser. 

Sist ut kom fem ”1-minutare” som presenterade sig: Gräf organisationsutveckling, Brattegga, Radio Siljan, Mora köpstad och Företagarna

Nästa frukostmöte är som vanligt första torsdagen i månaden, den 2 november.

 

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 5 oktober 2017.

Sök på webbplatsen

Här hittar du datum för kommande näringslivsfrukostar

Visste du att....

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213