September månads näringslivsfrukost

7 september 2017

Ange alt-text här.
Höstens första näringslivsfrukost genomfördes på torsdagsmorgonen och lockade många åhörare. Vi blev bjudna på frukost av By Tekla som var frukostsponsor.

Dagens näringslivsfrukost inleddes av Annethe Andersson från By Tekla. Annethe pratade om hur samhället förändras och att vi aldrig är offline. Digitaliseringen är här för att stanna och vill man som företagare hänga med så bör man ta fram en strategi och göra det på riktigt. Det räcker inte längre med en snygg hemsida, hur får du dina kunder att hashtagga ditt företag? @bytekla

Näst på tur var Pierre Bengtsson, vd för MAFI. Vi hittar numera MAFI i Östnor i nya och ändamålsenliga lokaler. Vill du veta mer om MAFI hittar du en film om företaget på den här länken

Mora IKs nya marknadschef, Sven Lindgren presenterade sig, nästa vecka kommer en ny app från SHL där man kan följa sitt favoritlag.

Maria Saxe från Länsstyrelsen informerade om Klimatklivet, företag och organisationer har nu möjlighet att söka stödpengar för åtgärder som minskar utsläppen av växthusgaser. Läs mer på Naturvårdsverkets hemsida

Carl-Johan Igeström är vd för det nystartade bolaget Visit Dalarna som ersätter Siljan Turism och samlar alla destinationsbolag i Dalarna under ett paraply. Carl-Johan berättade om det nya bolagets uppdrag att arbeta strategiskt för en hållbar utveckling av länets besöksnäring.

Miljökontoret Mora/Orsa var på plats och informerade om sin mångfacetterade verksamhet och besökarna fick möjlighet att prata med personalen och ställa frågor.

Stefan Sjöberg från Mora kommun berättade om att kommunen och industrin tillsammans jobbar på att få en YH-utbildning till Mora och att Mora kommun i samarbete med Högskolan Dalarna kommer att ha en student som jobbar med att ta fram en modell för bättre matchning mellan nyanländas kompetens och företagens behov.

Kommunalrådet Anna Hed informerade om läget med flyget och att kommunen jobbar för fullt för att få trafikplikt till flygplatsen i Mora när nuvarande avtal löper ut 2019.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 7 september 2017.

Sök på webbplatsen

Här hittar du datum för kommande näringslivsfrukostar

Visste du att....

... Rumbo Mats Aronsson i Östnor redan på 1820-talet startade det som sannolikt var Ovansiljans första bankrörelse?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213