Stjärngalan 2016

29 januari 2016
Årets Nyföretagare

2016 års upplaga av Stjärngalan blev en fin uppvisning i Moras företagande. Fem nomineringar i åtta klasser säger det mesta.

Stjärngalan arrangeras årligen av nätverket Dalarna business. På galan delas priser ut till de förtagare och företag i Dalarna som på olika sätt gjort extra bra prestationer under året som gått. Nomineringen är öppen för alla och det är sedan olika  jurygrupper som tar nomineringarna vidare och tar ut finalister och segrare i de olika klasserna.

 

Vinnarna från Mora är:

Årets Ungdomsföretagare 2015
Jeff Öijer, Mora teknik och Bygg AB
Juryns motivering lyder: ”Företagaren har vänt motgång till framgång och genom målmedvetenhet utvecklat sitt företagande. Genom öppenhet för samverkan och ett personligt och positivt ledarskap skapas också nya affärsmöjligheter. Företagaren är en förebild och en positiv kraft!”  


Årets Varumärke 2015
Morakniv
Juryns motivering lyder: ” Den stilfullt genomarbetade grafiska designen är den visuella delen av en extremt välbyggd varumärkesstrategi. Med skärpa, elegans och ett modernt anslag hämtar varumärket sin kraft i Dalarnas historia, något som visat sig vara ett vinnande koncept.”.

 

De andra nomineringar från Mora var

Årets Nyföretagare 2015
Jeff Öijer, Mora Teknik och Bygg AB
”Entreprenör som ser möjligheter i det mesta och som använder sin tävlingsinstinkt och sitt kontaktnät till att utveckla inte bara ett utan flera företag”.

Årets företagsledare 2015
Pierre Bengtsson, MAFI AB
”i en växande bransch har företagsledaren lyckats etablera långsiktiga relationer på en världsmarknad. Med stort fokus, modiga beslut, leveransprecision, kvalitet och tydliga processer har företagsledaren skapat förtroende och tillit hos medarbetare, kunder och samarbetspartners”.

Årets företag 2015

Bilkompaniet Mora Leksand Malung AB
”Med hjärtat väl förankrat i Dalarna och en stor tro på bygden har de lyckats att kombinera traditionen i Dalarna med ett nytänkande i en mogen bransch”.

Det är fantastiskt roligt att Moraföretagen står sig så väl i konkurrensen i länet. Moraandan levererar fortfarande framgångsrikt företagande! Ett jättestort grattis till vinnarna och även till de nominerade som inte nådde ända fram den här gången.

Läs mer om Stjärngalan

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 29 januari 2016.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Rumbo Mats Aronsson i Östnor redan på 1820-talet startade det som sannolikt var Ovansiljans första bankrörelse?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213