Visit Dalarna lyfter fram cykelleder framtagna av feriepraktikanter i Mora

9 augusti 2016
Cyklist i Mora Visa större bild

På Visit Dalarnas hemsida presenteras nu två cykelleder i Mora som leder till kända besöksmål i Mora. Cykellederna har tagits fram av feriepraktikanter på Utvecklingsenheten i Mora kommun.

Under sommaren 2015 hade Mora kommuns utvecklingsenhet tre feriepraktikanter, Celinn Björklund, Mathilda Eksrud och Josefine Halvarsson Kallur. Deras jobb bestod i att inventera och beskriva sevärdheter längs tre olika cykelturer. Sträckorna som de arbetade med var Mora-Nusnäs, Mora-Orsa och Mora-Åmåsäng. Nu kan vi se resultatet av deras arbete. På Visit Dalarnas hemsida presenteras två av turerna för våra besökare. Läs mer på Visit Dalarnas hemsida.

- Det är två fina cykelleder som Visit Dalarna väljer att visa upp. Det är dessutom riktigt roligt att våra feriepraktikanters arbete resulterat i detta, säger miljösamordnare Eva Larsson på Mora kommun.

Feriepraktik i Mora kommun

Sedan några år tillbaka erbjuder Mora kommun elever i årskurs 9 och årskurs 1 i gymnasiet några veckors feriepraktik under sommarlovet. Praktiken ger ungdomarna en bra möjlighet att prova på att jobba på en riktig arbetsplats.

Dela med andra
 • Dela på Google
 • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 22 augusti 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Eva Larsson Miljösamordnare
  Utvecklingsenheten
  Mora kommun
  792 80 Mora
  Tel: 0250-261 52 (mobil ankn)

Visste du att....

... Rumbo Mats Aronsson i Östnor redan på 1820-talet startade det som sannolikt var Ovansiljans första bankrörelse?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213