Vasaloppet Business Forum

1 mars 2018
Ange alt-text här.
Årets upplaga av Vasaloppet Business Forum var trots kylan mycket välbesökt. Drygt 300 personer fyllde Vasaloppsmässans restaurangdel.

Mora kommuns kommunalråd Anna Hed och Vasaloppets vd Eva-Lena Frick pratade om hur mycket Gustav Vasa och Mora påverkat landets historia. Vasaloppet sätter Mora på kartan och har funnits så länge att ingen av oss egentligen vet hur det skulle sett ut utan Vasaloppet. Att det är en motor för hela regionen är ingen tvekan om. Ibland är det trångt i trafiken och i butikerna men rätt planerat så blir det en vinst för oss alla. Den planeringen pågår året runt och i Mora finns egentligen ingen ”lågsäsong”, alltid något på gång.

Camilla Collett och Annethe Andersson från Mora Köpstad pratade om hur vi alla kan bidra till bilden av Mora. De tipsade om att alla kan hjälpas åt att sprida vår anledning till att bo i Mora genom att till exempel lägga till texten #moralivet när vi lägger ut bilder på Instagram. De presenterade den nya hemsidan mora.se som de jobbar med. Mora Köpstad byter skepnad och blir Regionstad Mora. Där samlas alla näringar för att bli effektiva i att tillsammans med kommunen jobba för att göra Mora ännu bättre.

Årets talare Olof Röhlander trollband publiken med sina målande bilder där vi nog alla kunde känna igenom oss. Koll på allt med mobilen alltid fulladdad eller lite mer av livsnjutare som sladdar in i sista minuten med ”rött” på laddsymbolen? Olof vill slå ett slag för att njuta i arbetet, inte vänta till helgen eller semestern. Sätt en guldkant på dagen med små detaljer, favoritkoppen, en stund i favoritfåtöljen och så ta en stund för att fira nåt som gått bra eller bara att det är torsdag! Vad ska du fira med idag?

• Dela på Google

Sidan uppdaterad den 1 mars 2018.

Visste du att....

... den första byn i Mora socken som blev laga skiftad var Östnor? Det skedde 1935-1944.