En dörr in i Mora kommun

En gemensam ingång

"En dörr in" coachar Moras ungdomar och unga vuxna ut i studier och arbete. Vänd dig till oss för att få coachning, tips och råd.

”En dörr in” hette tidigare "En gemensam ingång" och är precis vad det låter som – en samlingsplats för Mora kommuns verksamhet med att hjälpa ungdomar ut i studier och arbete. Vi är spindeln i nätet för all ungdomsuppföljning – om vi inte själva kan hjälpa till fixar vi så att du får träffa någon som kan.

Hos oss jobbar bland annat tre coacher, som kontaktar alla Moraungdomar mellan 16 och 20 år som inte gått ut gymnasiet eller saknar fullständiga betyg, för att erbjuda coachning och framtidsplanering. Frivilligt, såklart.

Vi kan också vara en samtalspartner, förmedla kontakter med myndigheter och företag, fixa studiebesök på utbildningar eller arbetsplatser med mera. Vi jobbar även med unga vuxna, 20–30 år, som behöver hjälp för att komma vidare.

Syftet med ” En Dörr In” är att alla kommuninvånare ska kunna hitta en meningsfull sysselsättning utifrån sina egna förutsättningar. Och genom att samla resurserna på det här sättet gör vi det enklare för Moras ungdomar, samtidigt som vi kan agera snabbare.

 

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan granskad den 27 september 2017.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att....

... Sveriges äldsta timmerbyggnad finns i Mora? Stockarna på gavlarna har daterats till vårvintern 1237.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213