Alternatus AB/Formagruppen kommer att driva Moras nya LSS-boende

4 juli 2016

skiss på nytt LSS-boende Visa större bild

Upphandlingen av driften av det nya LSS-boendet i Morkarlby är klar, och det blir Alternatus AB/Formagruppen som kommer att driva verksamheten.

 En LSS-bostad är en bostad anpassad för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Under måndagen offentliggjordes tilldelningsbeslutet i upphandlingen.

Alternatus AB startade i juli 2015. Företaget driver HVB-hem, familjehem och arbetar med individanpassad utsluss. Läs mer om företaget här.

– Det kommer att bli samma krav på boendet som för kommunens övriga boenden, men i och med att boendet drivs i privat regi så vidgar vi möjligheterna för medarbetarna att arbeta för fler arbetsgivare än bara för kommunen, säger kommunalrådet och socialnämndens ordförande Malin Höglund (M).

Det nya LSS-boendet kommer att ha sex platser och kommer ligga integrerat i villaområdet. Just nu pågår byggnationen av boendet och förhoppningen är att öppna vid årsskiftet och att inflyttning ska ske successivt under 2017.

– Mora kommun är i behov av flera LSS-boendeplatser, och det nya boendet är en del i planeringen att möta behoven och kraven, säger Anna-Lena Hållmats-Bergvik, socialchef i Mora kommun.

 

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 4 juli 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

  • Malin Höglund (M) Kommunalråd, ordförande i Socialnämnden
    Mora kommun
    79280 Mora
    Tel: 0250-26155

Visste du att....

... Sveriges första symaskinsfabrik startade i Östnor redan 1865? Den gick dock i konkurs tolv år senare på grund av att billigare amerikanska maskiner tog över marknaden.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213