Arbete och Utveckling får nya lokaler

18 mars 2018
Person monterar detaljer till vattenkranar. Komverk, Arbete och Utveckling
Arbete och Utveckling erbjuder flera olika aktiviteter där deltagaren kan arbetsträna.

Ombyggnaden av de nya lokalerna för Arbete och Utveckling ska upphandlas och komma igång så snart som möjligt. Det föreslås kommunstyrelsen besluta. Verksamheten kommer att flytta från Öna till Broåkern i centrala Mora.

Arbete och Utveckling är en verksamhet inom Mora kommun för personer som behöver arbetsträning. Arbetet innebär reparationer, viss tillverkning och andra aktiviteter som matlagning och bakning.

Flytten har varit planerad sedan länge. Verksamheten har bedrivits i undermåliga lokaler i Öna som även dömts ut av Arbetsmiljöverket. Arbete och Utveckling ska istället flytta till ombyggda och anpassade lokaler som ligger i anslutning till Mora utbildningscenter på Engelbrektsvägen.

– Det är viktigt att alla som är verksamma inom kommunen har en bra arbetsmiljö. Arbete och Utveckling kommer nu att få mycket bättre lokaler som underlättar verksamheten, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C).

Kostnaden för ombyggnaden beräknas till 7,4 miljoner kronor, vilket har tagits upp i kommunens budget. Kommunstyrelsen tar beslut om upphandling och byggstart vid nästa sammanträde, den 20 mars.

• Dela på Google

Sidan uppdaterad den 16 mars 2018.

• Anna Hed (C) Kommunalråd, ordförande Kommunstyrelsen
    Mora kommun