Årets bouleturnering

19 april 2010
Boule Andreasgården 2010 Visa större bild
I det segrande laget Vitsipporna ingick Lilian Lingvall som här ses i full aktion.

Ett nytt initiativ från projekt/aktivitetsamordnare gick av stapeln på Andreasgården torsdagen den 8 april. Här avgjordes en turnering i inomhusboule mellan pensionärer och chefer/politiker inom socialförvaltningen i Mora kommun.

Ett sätt att mötas över gränserna.

Genom att man från båda håll får möjlighet att träffas på ett naturligt och avslappnat sätt, ges tillfälle att höra sig för hur man har det som ”gäst” i kommunens serviceboende. Det var pensionärer från Noretgården, Spanskgården, Stoltgården och Hanslinden som var inbjudna.

Pensionärerna i sin tur får ett gyllene tillfälle att framföra sina funderingar över hur politikerna tänker sig framtiden inom äldreomsorgen i Mora kommun. Fler sådana tillfällen kan bara leda till en kvalitetshöjning!

Många jubel och skratt ljöd inne på Andreasgården. Det fanns vana boulespelare i pensionärslagen som konstaterade att det var stor skillnad att spela inomhus jämfört med utomhus. Vilket gjorde att alla nu var jämställda. Flera ”vinnarskallar” fick gå in för taktiksnack inför varje boll, andra tog det lite mer på lek och samlade minst lika många poäng… Ibland fick turneringens domare, Pär Danielsson rycka in med måttbandet.

Boule 2010 Andreasgården Visa större bild
Se sån stil hon har, äldreomsorgschefen
Annica Lückner.

En vinnare korades

Turneringen avslutades med prisutdelning där chefernas lag Vitsipporna segrade i en spännande och avgörande finalmatch mot pensionärslaget Dalahästarna. I vinnarlaget deltog Lilian Lingvall, MAS, Sofie Kalrot, enhetschef Spanskgården och Annica Lückner, äldreomsorgschef. Ett glatt gäng som gick in stenhårt inför varje boll. Pensionärerna gratulerade vinnarna men lovade att nästa år ska det bjudas på motstånd….

Därefter följde en god kaffestund med möjligt till samtal både om äldreomsorgen och turneringen. Även lite allsång hanns med till toner från Pärs gitarr.

Turneringen genomfördes i ett samarbete med Mora församling som sponsrade med ”kyrktaxi”.

Ett stort tack till alla som medverkade. 

 
Lena Broman

projektansvarig/Aktivitetsamordnarna.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 19 april 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213