Bejublad julshow på Myren

22 december 2016

Julshow Myren

Myren är en daglig verksamhet med inriktning djur, natur och estet. Verksamheten tillhör Arbete och Utveckling, Socialförvaltningen Mora Kommun, och håller till i det stora gula huset vid Mora Ridklubb. Här varvas dagligt arbete på gården med dressyrträning av hundar, stalltjänstgöring samt sång och teaterträning.

Varje år har Myren en traditionsenlig julshow i Mora Ridklubbs ridhus. Deltagare och handledare varvar sång, musik och trolleri, med spektakulära dressyrkonster tillsammans med de servicehundar som finns i verksamheten.

I år var inget undantag. Läktaren i ridhuset fylldes snabbt med förväntansfylld publik. Några hade varit där tidigare år och för andra var det första men förmodligen inte sista gången de besökte denna tillställning.

Julshow Myren
Julsånger framfördes samtidigt som olika konster visades upp med hundarna. En trollkarl trollade fram fyra hundar ur ett stort paket och två tjejer framförde en egen tolkning av den fina sången ”Jag mötte Lassie”. Till publikens jubel kom två deltagare, med varsin hund, inåkande på flaket till en fyrhjuling, för att sedan ta varsin hund i en skottkärra och till tonerna av ”Roy och Roger har en mack ihop” avsluta detta nummer.

Att glädjen och stoltheten är stor bland deltagare och handledare efter genomförd show, går inte att ta miste på. Publiksiffran växer från år till år och så snart julshowen är över börjar nästa show planeras och övas in. En kommunal verksamhet som verkligen sprider glädje!

Julshow Myren
Julshow Myren
Julshow Myren
Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 22 december 2016.

Sök på webbplatsen

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213