Kommunens socialchef slutar

29 mars 2018

Den sista april slutar Justin Cruseman som socialchef i Mora kommun.

– Jag har haft en provperiod, men det har inte fungerat med familjesituationen, säger Justin.

Justin Cruseman Visa större bild
Justin Cruseman började sitt arbete som socialchef i Mora i oktober och avslutar sin tjänst den 30 april. Han kom närmast från en motsvarande tjänst i Härjedalens kommun och har haft en provanställning i Mora på sex månader.

– När jag började i Mora var tanken att familjen skulle flytta efter från Västervik till Mora efter en tid. Men nu visar det sig att familjen inte kan flytta på sig igen och då blir situationen väldigt svår för mig, säger Justin Cruseman. Min yngsta är en dotter på ett år och ingen av oss mår bra av att vara så långt ifrån varandra.

– Då kan jag heller inte göra ett så bra jobb som jag vill som socialchef. I det läget är det bättre att inte förlänga provperioden.​

– Men den korta perioden i Mora har varit otroligt lärorik och med de starka relationer som finns här, är jag säker på att det går att bygga vidare något bra. Jag blev direkt förälskad i Mora som samhälle och är fascinerad av kulturarvet och atmosfären, säger Justin.

Justin kommer nu att flytta till familjen i Västervik och starta konsultverksamhet för att få mer tid med sina barn.

– Jag beklagar att Justin Cruseman måste sluta som socialchef, men önskar honom lycka till i fortsättningen. Att vara socialchef är ett krävande uppdrag och det är viktigt att alla bitar finns på plats runtomkring, säger kommundirektör Peter Karlsson.

– Vi kommer nu att titta på lösningar för att hitta en ersättare så snart som möjligt, avslutar Peter.

• Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 28 mars 2018.

• Peter Karlsson Kommundirektör
    Kommunledningskontoret
    Badstugatan 2
    792 80 Mora

Visste du att....

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?