Kommunen öppnar nytt LSS-boende

2 maj 2017

På tisdagen den 2 maj öppnade Mora sitt nya LSS-boende på Ljungvägen. Det är första gången som Mora kommun öppnar ett boende enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) på entreprenad. Mora kommun är huvudman och det privata företaget Alternatus AB kommer att driva boendet.

Kommunalrådet och socialnämndens ordförande Malin Höglund klippte bandet som öppnade boendet. Vid invigningen talade även Anita Falk, verksamhetschef från Alternatus AB.

- Vi är mycket glada över att ha kunnat öppna det nya LSS-boendet och de nya alternativ som det erbjuder, sade Malin Höglund (M).

Boendet kommer att lägga fokus på hälsa samt att de kommer att anordna egen köksträdgård med blommor, örter och grönsaker.

- I gruppbostaden får de boende hjälp och stöd i vardagen så att man kan känna sig trygg och kunna leva så självständigt som möjligt, sade Malin Höglund (M).

Klippa band LSS boende

Fr. v: Mats Jansson, projektledare för boendet från tekniska förvaltningen, Pia Blomstedt, avdelningschef stöd och omsorg, Malin Höglund, socialnämndens ordförande, Anna-Lena Hållmats Bergvik, socialchef samt Anita Falk, verksamhetschef Alternatus. 

Dela med andra
  • Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 2 maj 2017.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

......Knausberget (787 m) är kommunens högsta punkt. Berget ligger väster om Ulvsjön, i den nordligaste delen av Mora kommun.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213