Nytt boende för ensamkommande barn

25 november 2015

Socialnämnden har beslutat att starta upp ett nytt boende för ensamkommande barn. Boendet kommer att ha 20 platser och beräknar att vara klart för inflyttning mars 2016.

Antalet ensamkommande barn som söker asyl i Sverige har ökat kraftigt de senaste månaderna och fortsätter att öka.  Därför finns ett stort behov av att öppna boenden i kommunal regi för att säkerställa tillgång till platser.

 

-        Ett boende om 20 platser för ensamkommande barn som anländer till Mora kommun känns viktigt och helt nödvändigt. Idag har vi inte platser för alla som anländer vilket medför dyra placeringar i andra delar av landet. Med egna boenden får vi rimligare kostnader samt att vi säkerställer handläggarorganisationen, säger socialnämndens ordförande Malin Höglund (M).

 

Utifrån barnperspektivet är det bättre för barn och ungdomar att ha sin kontaktperson på socialförvaltningen inom rimligt avstånd i kommunen.

Socialförvaltningen kommer inom kort att starta en utredning för att finna lämpliga lokaler för boendet.

 

Ange alt-text här.

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 24 november 2015.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213