Temabo kommer att driva Moras nya särskilda boende för äldre

28 september 2016
Personal från socialförvaltningen framför det nya särskilda boendet för äldre Visa större bild
Personal från Mora kommun, från vänster: Lena Broman, Kristina Matsuhashi, Kerstin Sandgren, Linda Hjalmarsson, Marie Hultén och Anna-Lena Hållmats Bergvik.

Ett nytt särskilt boende för äldre byggs just nu i Noret norra. Ett boende som kommer att ge 32 lägenheter och planeras att vara klart för inflyttning under våren 2017. Driften av boendet är upphandlat och kommer att drivas av Temabo.

Ett särskilt boende för äldre riktar sig till de som har det högsta vårdnadsbehovet och högsta omhändertagandegraden inom äldreomsorgen och som är bemannat med personal dygnet runt.

Den 27 september offentliggjordes tilldelningsbeslutet i upphandlingen och det kommer att vara Temabo som kommer att driva verksamheten. Läs mer om företaget här.

– Det kommer att bli samma krav på boendet som för kommunens övriga boenden, men i och med att boendet drivs i privat regi så vidgar vi möjligheterna för medarbetarna att arbeta för fler arbetsgivare än bara för kommunen, säger kommunalrådet och socialnämndens ordförande Malin Höglund (M).

Mora kommun behöver enligt olika prognoser bygga ut med 64 särskilda boendeplatser fram till år 2021. Boendet i Noret Norra kommer vid inflyttning under våren 2017 att ha 32 lägenheter som är uppdelat på fyra enheter i ett enplanshus.

– Det är den allt snabbare demografiska utvecklingen som innebär att vi får fler äldre i vår totala befolkning, vilket har gjort att behovet ökar när det gäller fler platser för särskilt boende. Det nya boendet i Noret norra är en del i planeringen att möta behoven och kraven och ser verkligen fram emot ett nytt boende i Mora, säger Anna-Lena Hållmats-Bergvik, socialchef i Mora kommun.

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 28 september 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

  • Malin Höglund (M) Kommunalråd, ordförande i Socialnämnden
    Mora kommun
    79280 Mora
    Tel: 0250-26155

Visste du att....

... den senaste minnesstenen i Dalarna med anknytning till Gustav Vasas äventyr restes i Kättbo 1934? Till minne av skidåkarna Lars och Engelbrekt som sägs vara de som hann upp den blivande kungen i Sälen vid årsskiftet 1520-1521.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213