Kultur, fritid & turism

Välkommen till portalen för kultur, fritid och turism. Här hittar du aktuell information om det aktiva livet i Mora.

Portalen för friluftsliv, Mora Outdoor tipsar om utomordentliga möjligheter till motion och naturupplevelser. Här hittar du bland annat information om vandring och cykelturer. För den som vill hitta ut, så finns Hittaut-Mora kartan.

I Hemus finns ett nytt föreningshus, Hemusgården,  i anslutning till skidstadion. Där finns en servicedel med omklädningsrum, toaletter, dusch och bastu som är öppen för alla som vistas i området. Mer information här. 

På kulturhuset visas utställningarna "Friends forever pt.2" av Elvira Varghans och Maja-Li Härdelin och "Studies in portrait and landscape" av Adam Powers. I sommar visar Zornmuseet utställningen "ANDERS ZORN – När och fjärran". I juli hålls guidade visningar av Vasamonumentet. Missa inte Sångfest 2018 i Vattnäs konsertlada, konstpromenad vid Siljans strand och Lisselbyutställningen.

Sommaren bjuder in till besök av sevärdheter som t. ex. dalahästtillverkning,   Vasaloppsmuséet och Zorngården. Tomteland har sin högsäsong under sommaren och bjuder in till familjeäventyr. Under säsongen kan du uppleva olika evenemang i Mora trakten som bland annat Tidsresan - ett historieäventyr, midsommarfirande i Moras alla byar, Siljansrodden, Venjans socken vecka, Siljan Classics och Vasaloppets sommarvecka. 

Vill du veta mer? Läs här...

böcker i spiral

Nu ska biblioteken i Mora nå fler

28 juni 2018

Mora bibliotek får 570 000 kronor från Statens kulturråd för att öka tillgängligheten. Hörslinga på kulturhuset och en extra personalresurs ska göra så att biblioteken i Mora når fler.

Mora simhall

Mora simhall stängt på grund av vattenskada

14 juni 2018

Vid ett reparations- och underhållsarbete i Mora simhall upptäcktes en omfattande vattenskada i duschutrymmet. Skadan kräver omedelbara åtgärder som innebär att simhallen behöver stängas på obestämd tid.

Barbro Wallin väver moraband

Kulturpris till kyrkbåtar och Moraband

4 maj 2018

Mora kommuns kulturpris 2018 tilldelas Lars Arne Håll och Barbro Wallin. Arne Håll för sitt hantverk och arbete med att hålla seden kring kyrkbåtarna vid liv, och Barbro Wallin för sitt arbete med att bevara traditionen kring morabanden för eftervärlden.

Harlem Hot shots dansar

Nils Nygårdh dansade sig till kulturstipendiet

3 maj 2018

Mora kommuns kulturstipendium 2018 tilldelas dansaren och Morabördige Nils Nygårdh. Nils tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor som delas ut under kommunens nationaldagsfirande onsdag 6 juni.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 13 juni 2018.

Sök på webbplatsen

Evenemang

Visas i samarbete med Visit Dalarna

Se alla evenemang

Visste du att....

... Mora IK fyllde 75 år 2010?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213