Kultur, fritid & turism

Välkommen till portalen för kultur, fritid och turism. Här hittar du aktuell information om det aktiva livet i Mora.

Portalen för friluftsliv, Mora Outdoor tipsar om utomordentliga möjligheter till motion och naturupplevelser. Här hittar du bland annat information om skidspår.

I Hemus finns ett föreningshus, Hemusgården, i anslutning till skidstadion. Där finns en servicedel med omklädningsrum, toaletter, dusch och bastu som är öppen för alla som vistas i området. För att kunna nyttja skidspåren behöver du lösa spårkort. Mer information finns här.  

På kulturhuset visas utställningen akvareller av Malin Östberg. Under hösten arrangeras en föreläsningsserie om och kring Emma och Anders Zorn*3, för dig som är nyfiken på mer än konsten. 

På Zornmuseet visas utställningen "ANDERS ZORN – Målarnas målare".

Vintern bjuder in till besök av sevärdheter som t. ex. dalahästtillverkning,   Vasaloppsmuséet och Zorngården. Under säsongen kan du uppleva olika evenemang i Mora trakten som bland annat  julmarknader, julshower, konserter, skidtävlingen Morapinglan och  hockey- och innebandy i högsta serien. Du vet väl att Tomten bor i Mora! 

Vill du veta mer? Läs här...

Wi-fi-symbol med platsvarumärket Mora

Gratis wi-fi på Kyrkogatan

30 november 2018

Söndagen den 2 december lanseras Mora öppna wi-fi på Kyrkogatan i centrala Mora. Wi-fi nätverket finns tillgängligt för alla besökare som befinner sig på gågatan eller i de närliggande butikerna.

Christina Holback, kultur- och fritidschef i Mora kommun

Christina Holback utsedd till ny kultur- och fritidschef i Mora

28 november 2018

Kommunstyrelsen har utsett Christina Holback till ny chef för den nya kultur- och fritidsförvaltningen i Mora kommun. Christina Holback ska tillträda den 4 mars och kommer närmast från Älvdalens kommun där hon är förvaltningschef för samhällsutveckling.

musikframträdande

Förlängd ansökningstid för arrangemangsstöd årsbidrag

7 november 2018

Kulturnämnden har beslutat att tillfälligt förlänga ansökningstiden för arrangemangsstöd årsbidrag. Ansök om kulturbidraget senast 31 december. Bidraget kan sökas av ideella föreningar som arrangerar offentliga kulturarrangemang.

kulturlov 2018

Ett kulturlov för barn och unga

9 oktober 2018

Nu är kulturlovsprogrammet här. Höstlovet i Mora är ett kulturlov för barn och unga från 2-20 år. Allt är gratis! Trolleriskola, filmvisningar, halloweenpyssel, LEGO workshop, filmtävling... här finns något för alla.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 22 november 2018.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213