Stöd, bidrag och stipendier

Hushållning med pengar

För den som själv vill göra något för kulturen i Mora finns en del stöd, bidrag och stipendier att söka. Kanske utövar du själv någon konstform eller arrangerar ni som förening kulturevenemang? Gör din förening en särskild insats för det lokala kulturarvet? Är du ung och vill göra något kul för andra ungdomar i kommunen?

Är du mellan 13 och 20 år kan du söka pengar från En påse pengar för att arrangera något kul för ungdomar i Mora kommun. Varje höst utses kulturprisdagare och kulturstipendiater. Är du musiker under 25 år är du välkommen att söka Musikstipendium ur Sven Hedéns Stiftelse. Du som är kulturutövare kan via stipendium hyra Lärkastugan på Sollerön under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

För föreningar finns olika typer av föreningsstöd att söka. Det gäller både enskilda arrangemang och årsplanerande kulturverksamet. Allmännyttiga föreningar som gör en insats inom kulturarvsområdet kan söka stöd till särskilda insatser inom kulturarvsområden. Det finns även andra typer av bidrag som går att söka, till exempel aktivitetsstöd, driftbidrag och verksamhetsbidrag. Mer information om bidrag hitar du på kommunens fritidssidor.

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 3 april 2017.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

  • Désirée Gustafsson Administratör
    Tekniska förvaltningen Föreningsservice
    792 80 Mora
    Växel: 0250-260 00

Visste du att....

... den första skolundervisningen i Mora påbörjades 1643?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213