Kultur för barn och unga

stencil barn leker

Mora har ett brett utbud av kultur för barn och unga

Kulturskolan Miranda erbjuder frivillig undervisning i olika instrument, sång, dans, drama, bild och media. På kulturhuset arrangeras teaterföresttällningar regelbundet, tillsammans med andra aktiviteter som riktar sig till barn och unga, så som bokfika, bokcirklar och workshops. Rosa huset är kommunens ungkulturhus där unga själva avgör vad som händer i huset.

För aktuella evenemang, se Kulturhusets evenemangskalender och Visit Dalarna.

Höstlovet i Mora är lika med KULTURLOV. Då erbjuds barn i för- och grundskoleålder en mängd olika kulturella aktiviteter med chans att både uppleva och göra kultur själva.

I oktober är det dags för BUFF Filmfestival Mora Orsa Älvdalen, en gratis filmfestival för alla åldrar med möjlighet att se ung film i världsklass.

rosa huset logga

Rosa Huset är Moras kulturhus för ungdomar. Här finns replokaler, café, ateljé, biljardbord, airhockey, parkour, basket och mycket mer. Rosa Huset bygger på ungas delaktighet och inflytande. Här kan de unga själv driva projekt och kurser inom sina egna intresseområden och påverka aktiviteternas upplägg tillsammans med husets "coacher".

I låg- och mellanstadiet får barnen chans att prova på skapande verksamheter så som dans, musik, drama, bild och media. Detta kallas Mirandas verkstäder och leds av Mirandas kulturpedagoger. Dessutom erbjuds varje barn i grundskolan minst en teater-, musik- eller dansföreställning per år under skoltid.

 

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 3 april 2017.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att....

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213