Vinnare Lilla Novelljakten 2015

Novell

Skriven av Gustav Malmsten, på temat Möte

-Howard Web nu ska du fixa matchen så att Afghanistan vinner annars har du satt din sista potatis. Säger Mohammed Abdul medan han går emot mig med en machete, lika vass som en Velociraptors klo.
-Okej okej men hur ska jag få Tyskland, världens bästa lag, att förlora mot er som knappt kan sätta på er fotbollsskorna själva?
- Okej om du vill had epå det viset så finns det väl bara en sak att göra. Hur vill du dö? Kanske med macheten? Eller du kanske hellre vill bli strypt? Det är ditt val.
-OK jag försöker väl då gast det blir väldigt svårt.
- Du vet vad som händer om du misslyckas.

Nu, tre timmar senare, kliver jag ut på Maracana till burop från hundratusentals tyska fans. Jag kände då hur mycket skit jag skulle få under och efter matchen.

- Och där är matchen igång och det är den hårt kritiserade domaren Howard Web som får det ärofyllda uppdraget att döma denna semifinal mellan Afghanistan och Tyskland i årets upplaga av VM. Tyskland ska inte ha några problem alls med Afghanistans svaga trupp men det har spekulerats i att Web tagit emot mutor i detta VM-slutspel och det kan möjligtvis vara det som stoppar Tyskland ikväll.

Reus avancerar mot mål, nu är det bara Al Shabab kvar innan Al Habsi. Reus går höger om Al Shabab och nu är det bara Al Habsi kvar, men där faller Reus. En solklar kapning av Al Shabab. Vad ska jag döma? Om jag dömer straff dödar Mohammed mig…, men om jag inte dömer straff buar hela arenan på mig. Det här är nog mitt svåraste val någonsin. Jag vill ju döma rätt men då blir jag skjuten. Jag tar mod till mig och gör det enda rätta, att blåsa straff till Tyskland. Den tyska publiken jublar vilt och den afghanska publiken kastar bengaler mot de tyska fansen.

Jag tittar ner på min klocka och ser att det redan har gått 86 minuter av den oerhört tråkiga uddamålsmatchen. Jag böcker bli orolig över vad den förfärliga terroristen Mohammed Abdul ska göra med mig vid ett eventuellt nederlag för Afghanistan. Ska jag låta Tyskland vinna rättvist eller ska jag rädda mig själv?

Nu avancerar helt plötsligt Al Fazaij mot Hummels, han kroppsfintar upp honom på läktaren, han fortsätter mot Khedira, Fazaij fintar upp Khedira på läktaren, Fazai faller. Khedira blir vansinnig och knockar Fazaij med en rak höger rakt i magen. Fazai ligger och kvider i gräset som om han var Ronaldo.

-Priip. Jag blåser straff, Khedira lämnar planen innan jag ens hinner visa ut honom.

Zelgei stegar upp för att ta straffen. Han springer långsamt mot bollen. Han skjuter mot krysset. Neuer räddar!!! De tyska fansen blir helt vilda och börjar skrika Neuer!!!, Neuer!!!, NEEEUUEER!!!!! De afghanska fansen dödar varandra av frustration.


Och här sitter jag nu, helt livrädd, två timmar senare på en parkbänk utanför det afghanska terroristlägret. Vad kommer att hända nu? Kommer han att döda mig?

Nu kommer han! Han har en mörk kavaj och ett par vita kostymbyxor. Han ser faktiskt inte så farlig ut. Web följ med mig här. Väser Abdul medan han trycker macheten i ryggen på mig. Jag följer med utan att göra något motstånd. Vi går och går… och går och till slut kommer vi fram till ett höghus. Vi går in bakvägen och jag blir nästan högre än Wiz Khalifa av all marijuanarök. Vi går in i ett rum och jag försöker förutspå vad som kommer att hända med mig.

- Web Web Web, vad ska man säga? Hur tänkte du när du dömde straff åt Tyskland? JAG SA JU ÅT DIG ATT AFGHANISTAN SKULLE VINNA! Jag är imponerad, du gjorde det rätta fast jag hotade dig till livet. Jag kommer faktiskt att ge dig ett litet erbjudande, du får behålla ditt liv om du äter middag med mig imorgon ikväll.
- Ehh, vad menar du? Så jag får alltså leva om jag äter middag med dig imorgon kväll?
- Ja det är det enda jag vill. Snälla Web, snälla.
- Det är klart jag vill äta middag med dig imorgon kväll. Då ses vi på Two Chefs imorgon kväll vid klockan sju.


När jag slår upp ögonen morgonen därpå känner jag en härlig frihetskänsla. Det känns som om alla mina problem plötsligt har försvunnit. Men jag har ju fortfarande ett problem. Middagen med Abdul.
Jag går upp och tar in tidningen och tänker inte så mycket på den.

AFGHANSKA TERRORISTEN MOHAMMED ABDUL DÖD I GISSLANDRAMA var trycket över hela förstasidan. Jag blev så sjukt lättad, nu behöver jag inte riskera mitt liv.


Dela med andra
 • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 10 april 2015.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Mora bibliotek Mora bibliotek
  Box 319/Köpmannagatan 4
  792 25 Mora
  Tel: 0250-267 79
  Växel: 0250-260 00

  Öppettider

  Måndag-fredag 09.00-18.00
  Lördag 11.00-15.00

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213