Äppelhyllan

Äppelhyllan symbol
Leta efter äpplet på biblioteket så hittar du äppelhyllan


På Äppelhyllan i biblioteket finns medier anpassade speciellt för barn och unga med funktionsnedsättning. På vår Äppelhylla finns bland annat följande att låna:

  • Daisy-talböcker, det är inlästa böcker i Daisy-format. Här finns också Bok & Daisy, då följer en daisyskiva med den tryckta boken. Man kan också låna daisyskivor som heter Daisy text & ljud. Då läser man texten på datorn samtidigt som man lyssnar på den. För att kunna göra det behövs ett läsprogram.
  • Böcker och DVD på teckenspråk och med tecken som stöd till tal samt böcker på symbolspråket BLISS, finns också, liksom taktila böcker och böcker med punktskrift. PåElib kan man själv till sin dator ladda hem e-böcker, alltså elektroniska böcker, medtecken.
  • CD-ROM-spel och teckenkort kan man också låna på Äppelhyllan

 

För de små barnen finns Bokdroppen, bra, utvalda bilderböcker för barn med språksvårigheter, Babblarna, med bl.a. figurer och memoryspel, äppelväskor och Pinoväskan, vilka bl.a. innehåller flanosagor och annat material för att stärka barnets språkutveckling och fantasi.

En s.k. dyslexihörna finns också med faktablad om dyslexi, samt en avdelning faktaböckerför främst vuxna om bl.a. olika funktionsnedsättningar.

Tidskriften Föräldrakraft för föräldrar till barn med funktionsnedsättning finns till hemlån (dock ej senaste numret).

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 6 maj 2015.

Sök på webbplatsen

Har du frågor? Saknar du något?
Kontakta:
Cecilia Gustavsson This is a mailto link

Visste du att....

......Knausberget (787 m) är kommunens högsta punkt. Berget ligger väster om Ulvsjön, i den nordligaste delen av Mora kommun.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213