Fjärrlån

VAD ÄR ETT FJÄRRLÅN?

Om vi inte har den bok som du söker kan du ansöka om fjärrlån. Ett fjärrlån innebär att vi lånar in boken från ett annat bibliotek. Allt som krävs är att du har ett lånekort på Ovansiljans bibliotek och att du gör en ansökan på något av de tre sätt som beskrivs nedan. Det är inte alltid vi får tag i boken du söker, och särskilt viss kurslitteratur kan vara svår att fjärrlåna, men vi kontaktar dig alltid om problem uppstår. Annars hör vi av oss när fjärrlånet finns att hämta hos oss.


ATT ANSÖKA OM ETT FJÄRRLÅN

Det finns tre sätt att göra en fjärrlåneansökan på:

  • Gör en utökad sökning i vår katalog på bibliotek.mora.se. Hittar du inte boken du söker kommer du kunna välja att sända en låneförfrågan direkt till den som är ansvarig för fjärrlån.
  • Fyll i en lapp här på biblioteket. Fråga i lånedisken!
  • Skicka ett mail till This is a mailto link

Ange titel och författare. Var noga med att ange utgivningsår eller vilken upplaga du söker om det är av vikt. Glöm inte att skriva ditt eget namn samt personnummer eller lånekortsnummer.

HUR LÅNG TID TAR DET?

Tiden kan variera, men räkna med att det tar 1-2 veckor att få fjärrlånade böcker till oss.

HUR LÄNGE FÅR JAG LÅNA?

Hur länge du får ha din fjärrlånade bok beror på det utlånande biblioteket. Du kan enkelt önska förlängning av fjärrlånet genom dina sidor på bibliotek.mora.se. Där ser du sedan även om omlånet avvisats eller om du har fått ett nytt förfallodatum.

Observera också att den lånetid du fått när du hämtat boken på biblioteket kan ändras. Det utlånande biblioteket kan kräva tillbaka boken när som helst under låneperioden. Om det utlånade biblioteket kräver sin bok tillbaka får du ett meddelande från oss och måste då återlämna boken omgående.


VAD KOSTAR DET?

Ett fjärrlån kostar 10 kr per titel. Detta gäller även om du inte hämtar ut ditt fjärrlån. Vid beställningar av artiklar kan kostnaderna variera beroende på det utlånande biblioteket.

Om fjärrlånet inte lämnas tillbaka eller förkommer är det lånereglerna och avgifterna för det utlånande biblioteket som gäller.  

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 7 maj 2015.

Sök på webbplatsen

Frågor om fjärrlån?
Kontakta Urban
This is a mailto link

Visste du att....

... IFK Mora fyllde 100 år 2009?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213