Aktuellt på Mora kulturhus

VSpanorama Visa större bild

Aktuella utställningar

• Fotografier av Karl Lärka 1916-1934. Utställningen visar bilder ur Karl Lärkas samling i Mora bygdearkiv och pågår till 9 mars.
  • Pepparkakshus Välkommen att njuta av pepparkakshus - från slott till koja och allt däremellan. Utställningen pågår till 10/1.

Varje onsdag klockan 15-15:50 på Våmhus bibliotek

• BABYBOKPRAT på Våmhus bibliotek. Ramsor, sagor och lek för de små. Fika och lästips till deras föräldrar. Start 16/1.

Varje fredag klockan 10-10:30

• VECKANS NOVELL Personal och gästläsare läser berättelser från när och fjärran, från nu och då till alla som vill lyssna.

Lördag 12 januari klockan 13-15

• BRODERICAFÈ med Margareta Djoos. Ta med ditt eget handarbete och slöjda tillsammans med andra. Vi bjuder på kaffe & tilltugg. Ingen föranmälan! Gratis.

15 januari - 5 februari

• Utställning: Vardagen enligt Mamma Katt. Serier av Elin Magnusson. En dagbok från föräldralivet, iklädd en kattkostym. Mamma Katt började sin tillvaro på Instagram som @mamma.katt och nu kommer hon till Mora bibliotek & kulturhus.

Tisdag 15 januari klockan 18

• FÖRELÄSNING Om Gustav Eriksson Vasa och det firande som hölls i Mora 1920. Föreläsning av Anders Romson. I samarbete med Mora hembygdslag.

Torsdag 17 januari klockan 18

• FÖRESLÄSNING Dystopin i den arabiska litteraturen. Föreläsare Barbara Bakker. Dystopier är ett relativt nytt fenomen inom den moderna arabiska litteraturen. Barbara Bakker är universitetsadjunkt i arabiska vid Högskolan Dalarna och har studerat några av den arabiska litteraturen dystopier och jämfört med de dystopiska dragen med de västerländska klassikerna. Gratis.

Lördag 19 januari klockan 13:30-15

• SKRIV- OCH BERÄTTARCAFÉ med Christina Börjesson. Vi inspirerar varandra och biblioteket bjuder på kaffe. Träffarna är gratis och bygger på delaktighet. Ingen föranmälan. Ta med papper och penna.

Onsdag 23 januari klockan 16-17

• BOKKLUBBEN för dig ca 10-12 år och som gillar att läsa böcker. I bokklubben läser vi samma bok och pratar om den tillsammans medan vi fikar. Boken får du låna av oss inför varje träff. Säg bara till i bibliotekets lånedisk. Gratis.

Måndag 28 januari klockan 18

• FÖRELÄSNING "Ensam genom Iran" En föreläsning med Kristina Paltén - äventyrare, världsrekordhållare, författare och inspiratör.

Onsdag 30 januari klockan 16-17

• BOKFIKA Gillar du att läsa och få boktips? Är du mellan 13 och 16 år (ungefär)? Kom till biblioteket på bokfika. Vi pratar om böcker, läsning och annat intressant. Ungdomsbibliotekarien tipsar även om nya böcker och bjuder på fika. Du får gärna ta med egna böcker att tipsa om. Gratis! På bibliotekets ungdomsavdelning.

Onsdag 30 januari klockan 18

• FÖRELÄSNING Afghanistan - inte bara krig. Anders Rosén föreläser.

Lördag 2 januari klockan 13

• FÖRFATTARBBESÖK Kent Bersico besöker biblioteket för att prata om sin bok "Zigenarjävlen". Kent Bersico utsattes för rasism och mobbning när han som liten bodde i Mora. Nu har han skrivit en bok om sin tuffa uppväxt och i april kommer uppföljaren. Gratis.

Lördag 9 februari klockan 12-15

• VERNISSAGE Måleri av Nirs Peter Nordin. Välkommen på vernissage. Utställningen pågår till 14 mars.

15-17 februari

• VINTERFEST Kammarmusikfestival i vinterskrud. Program och biljetter hittar du via Vinterfests hemsida. Vinterfest är ett samarbete mellan Musik i Dalarna och Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

Lördag 16 februari klockan 13-15

Lördag 16 februari klockan 13:30-15

Tisdag 19 februari klockan 18

• FÖRELÄSNING Ångbåtarna i Siljan/Orsasjön. Föreläsning med Jan-Olof Liss. I samarbete med Mora hembygdslag.

Onsdag 20 februari klockan 16-17

Lördag 23 februari klockan 11 & 13

• BARNTEATER Clownen och cirkusprinsessan. Teater för barn 3-6 år. Lite dockteater, lite trolleri, lite jonglering, musik och dans, men framför allt clowneri. Biljetter 20 kronor, säljs i bibliotekets lånedisken från fredag 8 februari.

Onsdag 27 februari klockan 16-17 (Sportlov)

Tisdag 5 mars klockan 18

• FÖRELÄSNING Historiken kring kyrkbåtarna på Siljan. Föreläsning med Jonas Håll. I samarbete med Mora hembygdslag. Gratis.

Lördag 9 mars klockan 13-15

Måndag 11 mars klockan 18

• FÖRELÄSNING Historiska kartor. Föreläsning med Torbjörn Näs. Arrangör: Ovansiljans släktforskare. Inträde 80 kronor, 50 kronor för medlemmar.

Onsdag 13 mars klockan 18

• FÖRELÄSNING I konspirationsteoriernas tid. Föreläsning med journalisten och författaren Kent Werne. Gratis.

Fredag 15 mars klockan 16-18

• VERNISSAGE för utställning av Stina Wirsén. Stina Wirsén ställer ut bilder från sina älskade barnböcker. Utställningen pågår till 4 maj.

Lördag 16 mars klockan 11 & 13

• WORKSHOP med Stina Wirsén. Kom och skapa dina egna brokiga figurer, från 3 år. Föranmälan endast, via bibliotekets lånedisk (0250-26779) från måndag 28 februari.

Lördag 16 mars klockan 12-15

• VERNISSAGE Fotografier av Boel Ferm. Utställningen pågår till 6 april.

Lördag 16 mars klockan 13:30-15

Onsdag 20 mars klockan 16-17

Onsdag 27 mars klockan 16-17

Lördag 13 april klockan 13:30-15

• Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Sidan uppdaterad den 26 oktober 2018.

• Mora kulturhus & bibliotek Köpmannagatan 4
    792 25 Mora

Måndag-fredag 09.00-18.00
    Lördag 11.00-15.00

• Andreas Kratz Vikarierande Kultursekreterare
    Mora kulturförvaltning
    792 25 Mora
    Växel: 0250-260 00

Visste du att....

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?