7 av 18 i svenska VM-truppen före detta elever vid S:t Mikaelsskolan

17 februari 2015

Idre januari 2015

S:t Mikaelsskolan och Mora skidgymnasium levererar inför skid-VM i Falun som drar igång under onsdagen. Många av de svenska åkarna som vi nu ska heja fram har gått på skidgymnasiet i Mora.

Anna Haag (IFK Mora SK), Sofia Bleckur (IFK Mora SK), Ida Ingemarsdotter (Åsarna IK), Emil Jönsson (IFK Mora SK), Calle Halfvarsson (Falun-Borlänge SK), Martin Johansson (IFK Mora SK), Johan Edin (IFK Mora SK). Att ha fostrat 7 av 18 deltagare i truppen är nog rekord för Mora skidgymnasium.

- Det är jättekul att se att både våra nuvarande och tidigare elever kan vara med och konkurrera med de bästa skidåkarna i världen. Vi har haft fin utdelning de senaste åren på både junior- och seniornivå. Vårt långsiktiga mål är att fostra skidåkare på internationell nivå, så det är väldigt kul att se att vår modell på S:t Mikaelsskolan verkar fungera, säger en av tränarna, Krister Åkärbjär.

Dessutom har många av skolans elever tagit platser och kunnat representera Sverige i U23-VM, Junior-VM, Ungdoms-OS och Nordisk juniorlandskamp. Och det finns ett stort antal duktiga elever som i framtiden vill vara med och konkurrera om platserna.

- Det är jättekul att få jobba med så här fina och ambitiösa elever. Mora Kommun och S:t Mikaelsskolan kan vara stolta över att ha del i deras resa mot eliten och kunna erbjuda bra förutsättningar för deras gymnasiestudier och idrottssatsning, säger Krister.

Mora kommun håller tummarna inför skid-VM i Falun.

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 februari 2015.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213