Årets Lisselbyutställning inställd

4 augusti 2010
Lisselby
Lisselby, sommaren 2010. Ingen lämplig plats för en konstutställning.

Efter närmare 30 år i obruten följd tvingas nu arrangörerna göra ett uppehåll för att återkomma 2011. Den som besökt Lisselby under sommaren förstår varför.

En stor del av de trevliga gränderna är nämligen uppgrävda eftersom fjärrvärme håller på att installeras i området. Att hänga upp tavlor på husväggarna är därför inte att tänka på, än mindre att släppa in alla konstintresserade den 14 augusti som var den ursprungliga planen.

- Styrelsen för bostadsrättsföreningen meddelade oss i maj vad som var på gång och vi fick också veta att arbetena ska pågå till någon gång i september, berättar Annette Backman i Mora Kulturcentrum som arrangerar uttställningen.

Inga alternativ fanns

Den nya situationen diskuterades i styrelsen som kom fram till att en flytt av utställningen inte var något alternativ. September ansågs vara för sent och att lämna Lisselby för att ställa ut den just 14 augusti, nej det kändes inte rätt. Så det blev till att informera Mora Kullturcentrums 100 medlemmar om beslutet och förklara bakgrunden.

- Vi resonerade som så att om Vasaloppet kunnat ställas in så måste Lisselbyutställningen också kunna ställas in. Men vi beklagar det verkligen och förstår att många blir ledsna. Inte bara de 40-50 utställarna utan också alla besökare som gör att det här blivit en verklig folkfest i slutet av sommaren. Men vi kommer som sagt var tillbaka nästa år.

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 4 augusti 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... IFK Mora fyllde 100 år 2009?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213