Årets kulturstipendiater är utsedda

14 oktober 2016

Kulturnämnden har under fredagens sammanträde beslutat att tilldela trombonisten Jonas Brodin och designern Johanna Nilsson 2016 års kulturstipendier.

Mora kommun delar årligen ut två kulturstipendier till sökande som visat god kvalitet i sitt litterära, musikaliska eller annat konstnärliga skapande. Kulturstipendierna är på 10 000 kronor vardera och delas ut i syfte att stipendiaterna ska kunna fortsätta att utvecklas konstnärligt.

 

jonas brodin m.fl. Visa större bild
Jonas Brodin, i mitten.
Jonas Brodin är en nyfiken och ambitiös ung musiker med huvudinstrument trombon. Han går på Kungliga musikhögskolan men tar ett års uppehåll för att studera jazz på Fridhems folkhögskola i Skåne. Jonas Brodin tilldelas kulturstipendiet för uppmuntran till fortsatt musikalisk utveckling. 

 

johanna nilsson kulturstipendiat
Johanna Nilsson
Johanna Nilsson är en designer som jobbar i trä och har spännande idéer med fokus på hållbarhet. Den dalska bakgrunden (Nusnäs) är ständigt närvarande i hennes formgivningsprocesser och drömmen är att formge och tillverka möbler genom ansvarsfulla val i allt från produktionsland, ytbehandlingar och så vidare. Johanna tilldelas kulturstipendiet för uppmuntran att till exempel utveckla sin första möbelprototyp.

Kulturstipendierna kommer att delas ut i samband med Kommunfullmäktiges sammanträde i december.

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 14 oktober 2016.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att....

... den senaste minnesstenen i Dalarna med anknytning till Gustav Vasas äventyr restes i Kättbo 1934? Till minne av skidåkarna Lars och Engelbrekt som sägs vara de som hann upp den blivande kungen i Sälen vid årsskiftet 1520-1521.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213